18-05-2016

Sogeti belicht cultuuromslag tijdens Quality Automation Day

Deel dit bericht

Samenwerkende, geïntegreerde teams van diverse softwarespecialisten werken sneller dan ooit en zorgen voor een cultuurverandering in de IT-wereld.

Bedrijven als Uber en Airbnb zijn groot en succesvol geworden, omdat ze snel in kunnen spelen op hypes en nieuwe ontwikkelingen. Ze slagen erin binnen korte tijd nieuwe diensten aan te bieden. Maar ook grote financiële instellingen als ING, Nationale Nederlanden en ABN AMRO ontdekken langzamerhand de voordelen van het werken met DevOps, testautomatisering of agile-teams. Bij testautomatisering worden handmatige werkzaamheden geautomatiseerd of ondersteund met tools om tijd te besparen. Een dergelijke werkwijze zorgt ervoor dat nieuwe producten en applicaties voor de klant sneller opgeleverd worden, van betere kwaliteit zijn en dat problemen sneller opgelost worden.

Cultuuromslag binnen IT
Volgens Business Line Manager Test Automation Marc Rabel van Sogeti Nederland wordt in een tijd dat alles sneller, geautomatiseerder en goedkoper moet, ineens overal over DevOps en testautomatisering gesproken. "Er ontstaat bij bedrijven een heuse cultuuromslag."
Nu de snelle digitalisering ontwikkelingen als Internet of Things (IoT), automation, big data en clouddiensten met zich meebrengt, neemt de druk op IT’ers toe. Rabel: "80 Procent van de bedrijven worstelt hiermee. Ze zoeken de balans tussen het snel ontwikkelen en aanbieden van nieuwe diensten aan klanten en de complexiteit van nieuwe applicaties. Dat terwijl alle standaardprocessen moeten blijven draaien, want het hele systeem een dag of een week platleggen is geen optie."

Quality Automation Day
Al deze ontwikkelingen roepen ook weer nieuwe vragen op. Hoe zorg je ervoor dat geïntegreerde teams optimaal samenwerken? Hoe zorg je voor samenwerking en integratie van de tools voor testautomatisering? Om klanten en bedrijven een kijkje in deze keuken te geven organiseert Sogeti dinsdag 24 mei een Quality Automation Day in het Miele Experience Center in Vianen.

Daar spreken diverse specialisten op het gebied van DevOps en testautomatisering, onder wie ‘DevOps evangelist’ Dave van Herpen, CPO Wolfgang Platz van Tricentis - in 2015 door Gartner uitgeroepen tot innovatieve leider voor Software Testautomatisering -, Team Manager Testen Daniel van der Mast van Portbase (Havenbedrijf Rotterdam) en specialisten van ING, ABN AMRO, KPN en Sogeti.

Tijdens het congres worden de nieuwste snufjes vertoond, demonstraties gegeven en verhalen uit de praktijk verteld.
Het duurt van 9.30 tot 17.00 uur.

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR Vianen

Meer informatie en inschrijven

Company:

Sogeti

Partners