19-05-2016

Red Hat Enterprise Linux 6.8 GA biedt verbeterde beveiliging, beheer en monitoring

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 6.8. De nieuwste versie van het platform zorgt voor een stabiel en betrouwbaar platform voor kritieke IT-infrastructuur.

Red Hat Enterprise Linux 6 heeft zich bijna zes jaar in de praktijk bewezen, en de weg vrijgemaakt voor de innovaties van vandaag. Daarmee blijft het platform niet alleen de bestaande workloads ondersteunen, maar ook de technologie├źn van de toekomst, van cloud-native applicaties tot Linux-containers.

Red Hat Enterprise Linux 6.8 bevat een aantal nieuwe en bijgewerkte functies waarmee organisaties de security van hun platform kunnen versterken en hun systeembeheer/monitoring-mogelijkheden kunnen verbeteren, waaronder:
- Verbeterde beveiliging, authenticatie en interoperabiliteit. Om de veiligheid voor virtual private networks (VPN's) te verbeteren, bevat Red Hat Enterprise Linux 6.8 libreswan, een implementatie van een van de meest breed gedragen en gestandaardiseerde VPN-protocollen. Openswan vervangt de Red Hat Enterprise Linux 6 endpoint VPN-oplossing, en geeft klanten toegang tot de nieuwste ontwikkelingen in VPN-beveiliging.
- Verbeterd beheer en monitoring. De toevoeging van Relax-and-Recover, een systeemarchivering-tool, biedt een meer gestroomlijnde systeembeheerervaring. Beheerders kunnen hierdoor lokale back-ups maken in een ISO-formaat, die centraal op afstand gearchiveerd en gerepliceerd kunnen worden voor vereenvoudigde disaster recovery.

Red Hat Enterprise Linux 6.8 biedt verder meer inzicht in opslaggebruik en prestaties door dmstats, een programma dat I/O-statistieken weergeeft en beheert voor gedefinieerde groepen van apparaten met behulp van de device-mapper driver.

Aanvullende verbeteringen en updates
De Scalable File System Add-on voor Red Hat Enterprise Linux 6.8 ondersteunt nu xfs bestandssysteemformaten tot 300 TB. Daarnaast bevat de nieuwe versie ook een bijgewerkt Red Hat Enterprise Linux 6.8 basis-image. Dit maakt het mogelijk om traditionele workloads te migreren naar containergebaseerde applicaties, geschikt voor implementatie op Red Hat Enterprise Linux 7 en Red Hat Enterprise Linux Atomic Host.

Meer informatie: www.redhat.com

Company:

Red Hat

Partners