24-05-2016

EnterpriseDB lanceert operationeel Open Source database management platform

Deel dit bericht

EnterpriseDB, leverancier van enterprise Postgres producten en database-integratieoplossingen, introduceert het EDB Postgres platform. Dit op open source gebaseerde database management-platform voor organisaties is per direct beschikbaar en maakt het mogelijk om EDB’s volwassen Postgres database te integreren met andere datamanagement-oplossingen. Daarnaast biedt het platform een uniek partner ecosysteem voor nieuwe en agile beheermodellen.

Het EDB Postgres Platform is het eerste geïntegreerde en open source gebaseerde operationele datamanagement-platform dat alle componenten samenbrengt die nodig zijn om gestructureerde en ongestructureerde data te managen in een gecentraliseerd model. Het platform maakt het niet alleen mogelijk om verschillende databases met elkaar te integreren, maar biedt ook ondersteuning bij het combineren van ongestructureerde data, afkomstig van NoSQL-oplossingen, met corporate en transactionele data in gestructureerde, relationele systemen.
Naast partnerships met hardwarefabrikanten (IBM, HP Enterprise, Dell), software- en serviceproviders heeft EDB ook partnerships ontwikkeld met Amazon, Google en Aliyun, de cloud computing afdeling van Alibaba. Dit biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen een on-premise, cloud- of hybride beheermodel.

Features en functionaliteiten
Het EDB Postgres platform biedt snellere multi-master replicatie, provisioning van private clouds binnen OpenStack, sterkere performance en nieuwe Data Adaptors waarmee EDB Postgres geïntegreerd kan worden met andere datamanagement-oplossingen om hybride dataplatforms te creëren.
- Hadoop en MongoDB Data Adapters – EDB Postgres beschikt over data adapters die Hadoop en MongoDB kunnen lezen en schrijven. Deze data adapters zijn gebaseerd op de Foreign Data Wrapper technologie van Postgres en maken het mogelijk om data van andere database-oplossingen te verwerken alsof het Postgres data betreft.
- Cloud management: door de support bij onder andere self-service provisioning, auto-elasticity, self-healing en load balancing in private cloud-omgevingen met Red Hat of Community OpenStack Kilo, kunnen organisaties beter DevOps faciliteren.
-  Migration Suite: dit stelt organisaties in staat om workloads te migreren die afkomstig zijn uit andere oplossingen, zoals Oracle, waarbij gebruik gemaakt wordt van de databasecompatibiliteit die EDB voor Oracle ontwikkeld heeft.
- Integration Suite: hieronder vallen diverse oplossingen die onder andere datareplicatie en de integratie van EDB Postgres met andere oplossingen, zoals MongoDB en Hadoop ondersteunen.
- Support en service: wereldwijde 24x7 support, upgrades en trainingen die ertoe bijdragen dat iedereen maximaal kan profiteren van de mogelijkheden.

Twee versies
Het is mogelijk om voor het EDB Postgres platform te kiezen uit twee versies van de EDB Postgres Database servers.
1. Postgres Standard Server: een open source PostgreSQL database;
2. EDB Postgres Advanced Server: een uitgebreidere versie van PostgreSQL met aanvullende enterprise-class performance, schaalbaarheid- en beveiligingsfeatures. Dit biedt klanten meerdere opties om aan te sluiten op hun unieke vereisten.

Om gelijk te starten met het EDB Postgres Platform is EDB Postgres Advanced Server hier te downloaden.

Partners