25-05-2016

Cray introduceert Urika-GX systeem voor big data analytics

Deel dit bericht

Supercomputer firma Cray introduceert het Ulrika-GX platform voor big data analytics. Het analytics system Urika-GX combineert Cray’s supercomputing rekenkracht met open source software om tegemoet te komen aan big data uitdagingen.

De Cray Urika-GX is gebaseerd op Intel Xeon Broadwell cores, heeft 22 TB aan geheugen, 35 TB lokale SSD opslag en Aries supercomputing interconnectie. De Cray Urika-GX moet gebruikers een nog nooit vertoonde kracht geven om meerdere analytics workloads op een platform te draaien met de snelheid van een Cray supercomputer. Op MIT en Harvard is het Cray Urika-GX systeem momenteel in gebruik voor de data-analyse van genome sequencing.

Apache Spark en Mesos
Het systeem is geoptimaliseerd voor veeleisende analytische taken, en daarom is het Cray Urika-GX systeem getest met en voorzien van het Hortonworks Data Platform met aan boord zowel Hadoop en Apache Spark, als de Cray Graph Engine, die ontworpen is om de grootste en meeste complexe graph analytics problemen op te lossen. Het systeem beschikt over diverse enterprise tools zoals OpenStack voor beheer en Apache Mesos voor dynamische configuratie.

De Cray Urika-GX wordt aanvankelijk geleverd in drie configuraties met 16, 32, of 48 nodes, in een industriestandaard 42U 19-inch rack en komt in het derde kwartaal van 2016 beschikbaar. Uitgebreidere configuraties komen eind 2016 beschikbaar.

Meer informatie:
www.cray.com/products/analytics/urika-gx
www.cray.com/products/analytics

Partners