28-06-2016

Mendix 7 faciliteert snelle ontwikkeling van next-generation smart apps

Deel dit bericht

Mendix heeft Mendix 7 tijdens Mendix World in Rotterdam aangekondigd. Voor deze omvangrijke release zijn innovaties doorgevoerd in het open en schaalbare platform voor snelle ontwikkeling van een nieuwe generatie smart apps.

Met gebruik van een open platform ecosysteem voorziet Mendix 7 in drag-and-drop connectors met IoT-, big data- en machine learning-platforms en -diensten. Het beschikt over een web modeler die het platform beschikbaar maakt voor een breder publiek én een connector kit om snel en gemakkelijk integraties te realiseren. Om digitale innovatie op schaal te managen is geautomatiseerde testing en performance-monitoring mogelijk.  

Smart apps
Ontwikkelingen als big data, machine learning en het Internet of Things hebben grote impact op complete bedrijfssectoren en leiden ertoe dat de bedrijfsvoering wezenlijk verandert. Vanwege de complexe en technische expertise die hierbij nodig is, benutten veel organisaties nu nog niet een fractie van de mogelijkheden. Mendix 7 voorziet in een snelle en eenvoudige manier om smart apps te bouwen. Zonder te hoeven coderen kunnen ontwikkelaars de diensten benutten die nodig zijn om data van connected objecten inzichtelijk en actiegericht te maken en zo een nieuwe beleving te creëren voor klanten, partners en medewerkers.

Mendix 7 zorgt voor out-of-the-box integratie met:
- AWS IoT. Een managed cloud-platform dat connected devices makkelijk en veilig laat samenwerken met cloud-applicaties en andere devices.
- AWS Machine Learning. Een service die gebruikers door het proces van het ontwikkelen van machine learning-modellen leidt, zonder complexe ML-algoritmes en -technologie te hoeven leren.
- IBM Watson:
- AlchemyVision. Een API die een afbeelding kan analyseren en de objecten, mensen en tekst die in de afbeelding worden gevonden, kan traceren.
- Concept Insights. Een set van diensten om content-aanbevelingen en -verkenning uit te voeren.
- Text to Speech. Een REST API om gesproken woord te maken van geschreven tekst.
- Visual Recognition. Een service die gebruikers in staat stelt de inhoud van een afbeelding of videoframe te begrijpen.
- Dialog. Een dienst die ontwikkelaars in staat stelt uitgebreide conversaties tussen een gebruiker en applicatie te automatiseren.
- LoRaWAN. Low Power Wide Area Network: goedkope, mobiele, veilige, tweezijdige communicatie voor IoT-, M2M- en industriële toepassingen.
- MQTT. Een lichtgewicht messaging-protocol voor kleine sensoren en mobiele apparaten, geoptimaliseerd voor high-latency of onbetrouwbare netwerken.

Innovatie
Volgens CEO en mede-oprichter Derek Roos van Mendix vindt digitale innovatie plaats wanneer je mensen en ideeën samenbrengt met de technologie die hiervoor nodig is. “Mendix 7 is een open en compleet platform om digitale innovatie mee aan te jagen en business en IT samen te brengen. Zo kunnen ideeën worden omgezet in applicaties. We zijn benieuwd naar de nieuwe en verrassende wijzen waarop onze klanten, partners en ontwikkelaars, Mendix gebruiken om hun bedrijfsvoering, klantervaring en business-modellen te digitaliseren.”

Meer informatie: Mendix

Partners