29-06-2016

Online onderzoek van AEB over rol van apps in logistiek, supply chain en handel

Deel dit bericht

Apps zijn een onlosmakelijk deel van ons dagelijks leven geworden. Deze kleine assistenten ondersteunen ons op vrijwel elk gebied met mobiele diensten en informatie. Maar zijn apps ook al doorgedrongen tot het logistieke vakgebied? En wat is hun rol in supply chain management en internationale handel?

Wat zijn de kansen en risico’s van deze slimme applicaties? Deze en andere vragen zijn onderdeel van de vierde editie van de Global Trade Management Agenda, een gezamenlijk onderzoek van AEB en de Baden-Württemberg Cooperative State University (DHBW) in Stuttgart. Beide partijen nodigen iedereen uit de doelgroep uit om deel te nemen aan het onderzoek, dat loopt tot 1 september 2016. Het onderzoek is te vinden op www.aeb.com/gtm-survey.

Focus op apps in logistiek, SCM en douane
In logistiek, SCM en internationale handel bestaan ontelbare ideeën en mogelijke toepassingen voor apps. Van mobiel voorraadbeheer en order management tot het monitoren van transport en beheer van wagenparken. Maar worden deze applicaties al gebruikt in de dagelijkse praktijk? “Wij hopen dat onze studie ons helpt te achterhalen of en hoe logistiek managers en global trade professionals gebruik maken van zakelijke apps voor hun dagdagelijkse werkzaamheden”, verklaart dr. Dirk H. Hartel, professor bij DHBW Stuttgart. “We onderzoeken ook de kansen en bedreigingen die het gebruik van apps met zich meebrengen, evenals de factoren die een zakelijke app succesvol maken”, voegt dr. Ulrich Lison, AEB’s expert in internationale handel, daaraan toe.

Online vragenlijst
Daarnaast ligt de focus van het onderzoek op de meer algemene thema’s die het komend jaar dominant zijn in logistiek en internationale handel. Daartoe hoort ook het belang van doelstellingen zoals kostenbesparing, wettelijke bescherming en kortere doorlooptijden en de score die bedrijven zichzelf op deze doelstellingen toekennen.
Logistiek managers, supply chain professionals en iedereen die werkt op het terrein van douane en export binnen bedrijven van elke omvang en uit elke sector zijn uitgenodigd om deel te nemen. Zij kunnen tot donderdag 1 september 2016 een online vragenlijst invullen en hun stem laten horen. Iedereen die aan het onderzoek deelneemt, ontvangt een exemplaar van het rapport na publicatie (gepland voor eind van dit jaar). Daarnaast maakt hij kans op verschillende prijzen, waaronder een tablet, powerbanks en managementboeken.

Global Trade Management Agenda-reeks
De Global Trade Management Agenda-reeks is een gezamenlijk project van AEB en dr. Hartel van DHBW Stuttgart. Het onderzoek is gericht op de trends in internationale handel en logistiek voor het komend jaar, elk jaar aangevuld met een speciaal thema. Het laatste onderzoek, gepubliceerd eind 2015, had als thema ‘supply chain collaboration’ en kan gratis worden aangevraagd via www.aeb.com/ onder ‘Media’.

Meer informatie: AEB en de Survey

Partners