30-06-2016

Gartner bestempelt OutSystems als visionair

Deel dit bericht

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige Enterprise Rapid Application Delivery platform, is voor het eerst opgenomen in Gartner’s 2016 Magic Quadrant voor Mobile Application Development Platforms. Het bedrijf kreeg daarbij een van de hoogste posities in het ‘Visionary’ kwadrant op basis van zijn ‘ability to execute’.

Gartner verwacht dat in 2020 meer dan 75 procent van alle enterprises een mobile app development platform in gebruik hebben om hun digitale transformatie strategie te versnellen. In 2015 gebruikte nog 33 procent van de enterprises zo’n platform.
De ontwikkelmethodiek van OutSystems wordt geroemd vanwege een aantal voordelen, waaronder:
· Visueel en modelgedreven ontwikkeling van applicaties, met onder andere ondersteuning voor diverse user interfaces, bedrijfsprocessen, workflow-integraties en API’s.
· Multi-channel functionaliteit voor cross-platform applicaties en voor ieder type device.
· Gebruikersgemak voor ontwikkelaars, met onder andere applicatie samples en frameworks om snel applicaties te kunnen bouwen.
· Enterprise-grade installaties, met bewezen en robuuste integraties, beveiliging en portfolio governance.

Ontwikkelvaardigheden
IT-afdelingen van bedrijven kampen de laatste jaren met tekorten op het gebied van ontwikkelvaardigheden en –resources, en hebben moeite om hun technologie te laten voldoen aan de vraag en kwaliteitseisen van consumenten. Het RAD-platform van OutSystems biedt hiervoor uitkomst. Het robuuste en veelomvattende low-code ontwikkelplatform is in staat om zowel de front-end als de back-end van een applicatie te ontwikkelen. Het platform ondersteunt daarbij gedurende de gehele lifecycle van een app project en voor alle mogelijke kanalen, waaronder mobiel.

Uitdaging
Volgnes CEO Paulo Rosado lost OutSystems een enorme uitdaging in de markt op. “Enterprise-grade iOS en Android mobiele apps met native UI’s, offline functionaliteit, complexe backends en schaalbaarheid naar miljoenen devices zijn ontzettend moeilijk om te ontwikkelen en aan te passen. OutSystems zorgt ervoor dat mobiele apps low-code ontwikkeld kunnen worden. Hierdoor kunnen teams apps in een tijdsbestek van dagen bouwen in plaats van weken of maanden.” CEO Scott Darrow bij HealthTech voegt toe: “Omdat we maar weinig tijd hadden, waren we voor een complex ontwikkeltraject aangewezen op een RAD-platform. Veel van die platformen brengen echter niet wat ze beloven, ze zijn niet end-to-end. OutSystems is dat wel. Het platform ondersteunt de complete software lifecycle, de creatie, de implementatie en het ondersteunen en aanpassen na afloop.”

Klik hier voor een link naar het Gartner MADP Magic Quadrant rapport.

Company:

OutSystems

Partners