12-07-2016

Apple start opleiding voor iOS-ontwikkelaars in Italië

Deel dit bericht

Apple werkt samen met de Italiaanse universiteit Federico II om een Europese opleiding voor aspirant-appontwikkelaars te starten. De opleiding in Napels zal twee semesters in beslag nemen.

In oktober 2016 gaat het schooljaar van start, meldt nu.nl op haar website. In het eerste semester leren studenten hoe ze software ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op iOS-applicaties. Tijdens het tweede semester moeten leerlingen kleine startups oprichten om zelf apps mee te bouwen.

Studenten kunnen zich vanuit ieder EU-land aanmelden. In het eerste jaar is plek voor tweehonderd studenten. Vanaf 2017 moet er ieder jaar plek zijn voor vierhonderd leerlingen. De opleiding maakt deel uit van Apple’s Italiaanse iOS App Development Center, waarmee het studenten wil helpen om ontwikkelaar te worden.

Aanmelden kan via www.unina.it. Een online test in Italiaans of Engels vormt een eerste selectie. Ook worden leraren gezocht onder ervaren app-ontwikkelaars, designers en academici en ook zij kunnen zich via unina.it aanmelden.

Meer informatie: Apple iOS Developer University Program en iOS Developer Academy in Napels

Partners