12-07-2016

Gartner positioneert Progress als visionair in MQ mobiele applicatie ontwikkelplatformen

Deel dit bericht

Progress is als visionair gepositioneerd in het onlangs gepubliceerde Gartner 2016 Magic Quadrant voor mobiele applicatie ontwikkelplatformen rapport. Progress is een van de zeventien leveranciers die zijn opgenomen in het rapport.

Gartner erkent Progress als een 'visionair' in haar verslag van 2016 op basis van een combinatie van 'completeness of vision' en 'ability to execute'. Dit is de derde keer dat het mobiele applicatie ontwikkelplatform van Progress wordt meegenomen in het rapport. Het jaarlijkse rapport van Gartner biedt een kwalitatieve analyse in de markt van Mobile App Development Platforms (MADP) en zijn richting, volwassenheid en aanbieders. Criteria voor vermelding zijn gebaseerd op 'completeness of vision' en 'ability to execute', met inbegrip van criteria als marktinzicht, marketing en salesstrategie en -uitvoering, productstrategie en -uitvoering, businessmodel, levensvatbaarheid, bedrijfstak, innovatie, reactie op de markt, klantervaring en algeheel track record.

Versnelling
Volgens het rapport staan mobiele apps aan de frontlinie van de digitale revolutie en worden mobiele applicatie ontwikkelplatformen de belangrijkste aanjager die de digitale transformatie in het bedrijfsleven versnelt. Volgens Gartner zal in 2020 meer dan 75 procent van de ondernemingen tenminste een mobiele applicatie ontwikkelplatform inzetten om hun digitale business transformatie strategie te versnellen, ten opzichte van de 33 procent in 2015.

Digitale transformatie
In mei 2016 heeft Progress haar visie en strategie voor digitale transformatie aangekondigd, evenals de release van Progress DigitalFactory, een cloudgebaseerde oplossing voor de zakelijke markt die aan de behoefte van de digitale transformatie tegemoet komt. De ontwikkeling van mobiele applicaties speelt een centrale rol in de groei van digitale business en de Progress mobile development technologieën en oplossingen, zoals het Telerik Platform by Progress en Progress DigitalFactory, maken deel uit van een multidimensionele digitale oplossing die zowel bedrijfsmodellen transformeert als hoe klanten met deze bedrijven interacteren.

Vooruitziende blik
Chief Product Officer Michael Benedict bij Progress is blij met de plaatsing in het Visionaries quadrant. “Met de snelheid waarmee onze markt verschuift en het belang van digital business, is een vooruitziende blik en een benadering die vijf tot tien jaar vooruit kijkt van cruciaal belang voor het succes van elk bedrijf. We trekken samen met onze klanten op om ervoor te zorgen dat ze beschikken over de technologie die nodig is om niet alleen concurrerend, maar ook de leiders in hun eigen markten te blijven. Gartner's positionering valideert naar mijn mening dat we met onze activiteiten in de goede richting sturen.”

Download hier het rapport Gartner Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms.

Partners