27-07-2016

Centric en ProgramIT laten zij-instromers doorgroeien tot medior developer

Deel dit bericht

Centric en de Eindhovense IT-opleider en detacheerder ProgramIT gaan samenwerken. Het doel van de partnership is om zij-instromers de kans te geven in één jaar door te groeien tot medior developer.

De organisaties spelen zo in op de behoefte in de markt aan developers met diepgaande technische kennis. Het samenwerkingsverband biedt een uitgebalanceerd en intensief programma, waarin studeren, werken en intensieve persoonlijke begeleiding hand in hand gaan. Het opleidingstraject is zo opgezet, dat de opleidingsduur ten opzichte van traditionele programma’s met gemiddeld de helft wordt teruggebracht en de kans op uitval wordt geminimaliseerd. De eerste software ontwikkelaars zijn inmiddels met het programma gestart.

Opleiding
In nauw overleg met Centric verzorgt ProgramIT de werving en selectie van aankomende developers. Daarnaast biedt de organisatie een basisopleiding van zes maanden, met de focus op theorie, praktijk en persoonlijke skills.Na afronding van de basisopleiding tot JAVA-, C#- of webontwikkelaar gaan de best-of-breed-kandidaten aan de slag in Centric high performance developmentteams. Daarnaast sluiten ze zich aan bij de Expertise Centers van Centric en worden ze begeleid door de experts en coaches die verbonden zijn aan Craft, het groeiprogramma van Centric voor IT’ers.

Craft
Craft is het groei- en kennisdelingsprogramma van Centric voor alle IT’ers in Nederland. Via Craft wisselen zij onderling kennis en ervaringen uit en vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt. Om kennisdeling te stimuleren, brengt het programma IT’ers in contact met Craft Experts, professionals uit de praktijk die hun inzichten delen via meetings, fora en de Craft-site, waarop ze actief bloggen. Ze geven hun visie op het vakgebied, maar gaan ook in op complexe technische vraagstukken.

Coaches
Daarnaast kunnen IT’ers terecht bij een enthousiast team van Craft Coaches. Zij geven loopbaanadvies en tips over interessante opleidingen, waarbij ze sterk rekeninghouden met de actuele ontwikkelingen in het vakgebied van de IT’er.

Events
Tijdens de Craft Events komen IT’ers in contact met vakgenoten en Craft Experts en Coaches. De events brengen professionals up-to-speed over de laatste ontwikkelingen op technisch en functioneel gebied

ProgramIT
ProgramIT biedt hoogopgeleide werkzoekenden een nieuwe kans op de arbeidsmarkt als software ontwikkelaar. ProgramIT zorgt ervoor dat zij ‘fit’ zijn voor een nieuwe start: zowel fysiek als mentaal en uiteraard ICT-inhoudelijk. ProgramIT is door Computable genomineerd als ICT-detacheerder van het jaar.

Meer informatie: Centric

Partners