05-08-2016

Rob Engler als salesconsultant in dienst bij COOLProfs

Deel dit bericht

IT-dienstverlener COOLProfs heeft Rob Engler (54) in dienst genomen als salesconsultant. Hij gaat zich in hoofdzaak richten op het binnenhalen van nieuwe opdrachtgevers en projecten voor het ontwikkelen van innovatieve maatwerkapplicaties met OutSystems.

Engler heeft in het verleden tal van commerciële en managementfuncties vervuld bij met name IT- en technologiebedrijven. Zo is hij onder meer salesmanager geweest bij Exact, wereldwijd voorloper in business software in de cloud, sales- en marketingmanager bij Qics, ontwikkelaar van plannings-, urenregistratie- en facturatie-oplossingen, en directeur van Synaxion, een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Monitoring & Business Intelligence. Voor zijn overstap naar COOLProfs was hij CIO van het door hemzelf opgerichte Certimark, een bedrijf gespecialiseerd in het kwalificeren en certificeren van garantieservice en garantievoorwaarden.

Maatwerkapplicaties
COOLProfs had behoefte aan uitbreiding van de salescapaciteit doordat het de vraag naar maatwerkapplicaties fors heeft zien toenemen. Bedrijven en overheidsorganisaties zetten in op digitale transformatie van hun bedrijfsvoering. Om die reden investeren ze in mobiele en webapplicaties waarmee ze de business in staat stellen om efficiëntie- en productiviteitsverbeteringen en return on investment te realiseren.

Omnichannelstrategie
Volgens Engler focussen steeds meer organisaties op het strategisch toepassen van informatie, het realiseren van nieuwe businessmodellen en het verbeteren van het contact met de klant. “Om voordeel te behalen uit data en rondom de klant nieuwe dienstverlening te realiseren, is een innovatieslag vereist die alleen met flexibele maatwerkapplicaties optimaal kan worden ondersteund. Het realiseren van een omnichannelstrategie kan alleen succesvol zijn als er in een hoog tempo innovatieve applicaties worden ontwikkeld die deze strategie kunnen ondersteunen.”
Engler zegt over de keuze voor COOLProfs: “Ik heb in mijn functie als CIO van Certimark kennisgemaakt met COOLProfs. Als opdrachtgever heb ik ervaren dat de consultants van COOLProfs echt verstand hebben van softwareontwikkeling. Dit doen ze vanuit een diepgaande branchekennis, waarbij ze optreden als betrokken partner van de opdrachtgever. Ik vind het mooi dat ik die zelfde consultants nu aan de voorkant kan representeren bij andere organisaties.”

Meer informatie: COOLProfs

Partners