15-09-2016

Jo Maes wordt nieuwe CEO Ordina N.V.

Deel dit bericht

Jo Maes wordt per 1 april 2017 de nieuwe CEO van Ordina N.V. Hij zal de huidige CEO Stépan Breedveld opvolgen die heeft besloten om de onderneming per 1 april 2017 te verlaten. Jo Maes leidt sinds 2014 met succes de activiteiten van Ordina in België/Luxemburg.

Voorzitter Johan van der Werf van de Raad van Commissarissen is verheugd dat Ordina met Jo Maes een opvolger uit eigen gelederen heeft met een sterk track record. “Jo heeft de activiteiten in België/Luxemburg met succes laten groeien en is vanuit het Executive Committee nauw betrokken bij de activiteiten in Nederland. Wij kijken uit naar de samenwerking met de heer Maes en wensen hem veel succes. De RvC dankt Stépan Breedveld voor zijn waardevolle bijdrage in de afgelopen jaren. Door zijn strategische inbreng en koersvaste uitvoering kan Ordina een moeilijke periode afsluiten.”

Periode van vier jaar
De Raad van Commissarissen benoemt Jo Maes (48) per 1 januari 2017 tot lid van de Raad van Bestuur en per 1 april 2017 tot Voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer (CEO). De kennisgeving van zijn benoeming tot statutair bestuurder zal geagendeerd worden op een bijeen te roepen Buitengewone Algemene Vergadering op 7 december a.s. Jo Maes is in 2011 bij Ordina België/Luxemburg in dienst getreden en is sinds 2014 CEO van Ordina België/Luxemburg.
Op basis van de wet Bestuur en Toezicht, die per 1 januari 2013 in werking is getreden, is met Jo Maes een overeenkomst van opdracht gesloten voor een periode van vier jaar, te rekenen vanaf het moment van zijn benoeming als statutair bestuurder van Ordina N.V. Zijn beloningspakket is conform het bezoldigingsbeleid van Ordina N.V., zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Tags:

management

Company:

Ordina

Partners