27-09-2016

The App Academy start eerste Nederlandse Android developer bootcamp

Deel dit bericht

The App Academy start op 24 oktober 2016 met haar eerste bootcamp voor het ontwikkelen van Android apps. De eerste aanmeldingen voor deze 12 weken durende Android bootcamp zijn reeds binnen. De eerdere bootcamps die The App Academy organiseerde, waren gericht op Apple's iOS. The App Academy is specifiek opleider voor het programmeren van mobiele apps.

Tijdens de bootcamp wordt deelnemers tijdens een relatief kort maar intensief programma alle kennis en vaardigheden bijgebracht die zij nodig hebben om apps te ontwikkelen voor Android. Daar worden tevens prototyping opdrachten van businesspartners aan toegevoegd. Vergelijkbaar met stageopdrachten, voeren de deelnemers van de bootcamp zo opdrachten uit die daadwerkelijk bijdragen aan de bedrijfsvoering van de opdrachtgevers.

Groeiende vraag
Oprichter Martijn Wuite van The App Academy ziet een duidelijke behoefte bij organisaties maar ook bij individuele ontwikkelaars aan praktische kennis en vaardigheden voor het bouwen van Android apps. “Dat sluit aan bij de algemeen sterk groeiende vraag naar mobiele apps binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Tegelijkertijd is er een groeiend tekort aan professionele ontwikkelaars, waardoor organisaties een achterstand dreigen op te lopen. Onze intensieve bootcamps bieden een oplossing voor deze uitdaging. We zijn dan ook trots dat we naast onze succesvolle iOS-bootcamps nu ook een training specifiek voor Android kunnen aanbieden.”

Moderne methodes
De bootcamp trainingen van The App Academy zijn verkorte beroepsopleidingen waarin de deelnemers binnen slechts enkele maanden worden opgeleid tot professioneel ontwikkelaar van mobiele apps. Daarbij worden moderne methodes toegepast, zoals Agile - Scrum, pair programming en rapid prototyping. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Meer informatie over de Android bootcamp van The App Academy.

Partners