03-10-2016

Progress lanceert Kendo UI Builder voor ontwikkeling van flexibele bedrijfsapplicaties

Deel dit bericht

Progress heeft de responsive web UI tool Kendo UI Builder by Progress geïntroduceerd. Kendo UI Builder stelt partners en klanten van Progress OpenEdge in staat om snel en efficiënt toekomstbestendige webapplicaties te ontwikkelen.

Kendo UI Builder by Progress is gebaseerd op het Kendo UI framework, dat het snelst groeiende framework op de markt is en waarmee inmiddels meer dan 20.000 apps zijn ontwikkeld. Kendo UI Builder by Progress gebruikt dit framework voor bedrijfskritische applicaties, door het fundament van het OpenEdge applicatie-ontwikkelplatform te combineren met de engagement die belangrijk is voor het aansturen van digitale transformatie. Deze kostenefficiënte tool is eenvoudig te gebruiken en biedt de mogelijkheid om UI’s te verbeteren, in lijn met trends en nieuwe technologieën. Daarnaast levert het sterke applicaties die een competitief voordeel bieden.

Toekomstbestendige bedrijfsapplicaties
Partners en klanten van Progress OpenEdge kunnen snel datagedreven interfaces ontwikkelen vanuit de templates die in de Kendo UI Designer tool beschikbaar zijn. De meta-data-driven UI’s helpen bij het toekomstbestendig maken van OpenEdge-applicaties. Dit vereenvoudigt het aanpassen van applicaties aan de laatste technologieën en trends.

Versnelde modernisering van applicaties
Kendo UI Builder breidt de mogelijkheden voor Advanced Business Logic (ABL)-ontwikkelaars uit met open standaard-technologie. Hierdoor kunnen ze gebruikmaken van code die gebaseerd is op het JavaScript framework (Angular 1.5). Het genereert automatisch 80 procent van de UI-code en biedt UI-component templates die de views voor snelle time-to-market bepalen. Daarnaast benut het REST en JSDO als databronnen voor datagedreven UI.

Snellere time-to-market
Met Kendo UI Builder kunnen klanten en applicatiepartners van Progress OpenEdge de inspanningen voor het ontwikkelen van webapplicaties voor gepersonaliseerde browsers en tablets minimaliseren. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van kant-en-klare thema’s en een voorbeeld applicatiebibliotheek met daarin meer dan 70 HTML5 UI’s.

Gebruikerservaring
Volgens Vice President en General Manager Progress OpenEdge Colleen Smith bij Progress is een goede gebruikerservaring een vereiste. “Hoewel web interfaces niet nieuw zijn, hebben onze klanten vooral aandacht besteed aan de kracht, betrouwbaarheid en lage kosten waar het OpenEdge-platform bekend om staat. Door de ontwikkeling van digitale bedrijfsvoering is een goede gebruikerservaring een vereiste geworden. Met Kendo UI Builder by Progress kunnen klanten en partners van OpenEdge snel en efficiënt uitstekende web interfaces ontwikkelen. Dit kan zonder dat de back-end moet worden aangepast, waardoor de applicaties toekomstbestendig zijn.”

Kendo UI Builder van Progress is per direct beschikbaar.

Partners