06-10-2016

Qlik lanceert gratis visual analytics platform Qlik Playground voor developers

Deel dit bericht

Qlik introduceert Qlik Playground. Deze online omgeving biedt developers de mogelijkheid om gratis te experimenteren met Qlik’s platform voor visuele analyses.

Gebruikers krijgen toegang tot de QIX Associative Indexing Engine en open API’s om data te laden, doorzoeken, analyseren en visualiseren. Het door en voor developers ontwikkelde Qlik Playground is per direct beschikbaar en vormt een aanvulling op Qlik Branch, een open source gemeenschap waar ideeën en innovatiemogelijkheden uitgewisseld worden met behulp van het visual analytics-platform van Qlik.

Leren, experimenteren en spelen
Qlik Playground laat developers kennismaken met de krachtige mogelijkheden van het Qlik Analytics Platform. Zij kunnen hier volop mee experimenteren en speciale API’s uitproberen om data te analyseren, bewerken en visualiseren. Daarnaast kunnen ze zich laten inspireren door kant-en-klare voorbeeldanalyses. Door ook eigen data en publieke datasets te koppelen via de API’s van Qlik, ervaren developers hoe eenvoudig het is om relaties binnen data bloot te leggen en deze visueel tot leven te brengen.

JSON gebaseerde interface
Het Qlik Analytics Platform en de open API’s van Qlik zijn zo ontworpen dat ze te gebruiken zijn in combinatie met elke software-architectuur, elk platform en in iedere taal. De intuïtieve gebruikersvriendelijkheid maakt het mogelijk om snel gegevens op te vragen via een vertrouwde, op JSON gebaseerde interface en vereenvoudigt de verwerking van data. Het doorzoeken van data wordt geoptimaliseerd door de QIX Associative Indexing Engine, die voorziet in uiterst krachtige en gebruiksvriendelijke interfaces voor webbased applicaties. Qlik Playground laat gebruikers zien hoe weinig tijd en moeite het kost om data te transformeren tot volledig interactieve, datagestuurde applicaties, die nieuwe mogelijkheden creëren.

Creativiteit
Volgens Speros Kokenes, Directeur Visual Analytics bij de Axis Group opent Qlik Playground de deur voor developers naar een compleet nieuwe wereld met een open karakter waar geen productspecifieke training voor vereist is. “De gebruikersinterfaces, grafieken en diagrammen kennen geen productbeperkingen. Dat betekent dat we onze creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan en zo effectief aan de specifieke behoeften van onze klanten tegemoet kunnen komen.”

Uitwisseling
“Echte disruptieve innovatie ontstaat door openheid en uitwisseling”, zegt CTO en Senior Vice President Products Anthony Deighton bij Qlik. “We willen developers overal ter wereld in staat stellen om mogelijkheden te verkennen voor het integreren van data en analysefunctionaliteiten in hun applicaties, zodat zij gebruikers een nieuwe manier kunnen bieden om hun data interactief te ontdekken. Met Qlik Playground bieden wij een gamechanging platform waarmee analyses visueel tot leven komen en innovatie versneld wordt.”

Meer informatie:
Qlik Playground
Qlik Branch

Partners