19-10-2016

Software AG introduceert open source Internet of Things Analytics Kit

Deel dit bericht

Software AG breidt de mogelijkheden van de gratis streaming analytics- en complex event processing-software Apama Community Edition uit met de nieuwe Internet of Things Analytics Kit.

De Apama Community Edition van Software AG is een gratis versie van het Apama Streaming Analytics-platform. Hiermee kunnen ontwikkelaars streaming analytics-applicaties bouwen en inzetten in kleinschalige proof-of-concepts en projecten, voor realtime analyse van big data. Apama wordt onder andere gebruikt voor coördinatie van logistieke stromen (supply chain, transport), preventief/voorspellend onderhoud van hardware en infrastructuur (maakindustrie, telecom, utilities) en gepersonaliseerde klantbediening (retail, bank- en verzekeringswezen).

Microservices
De Internet of Things Analytics Kit bevat een set van eventgebaseerde analytische microservices om IoT-applicaties te ontwikkelen. Zo bevat de nieuwe toevoeging onder andere een microservice om de normale spreiding van numerieke waarden te berekenen. Wanneer er afwijkende waarden ontstaan, krijgt de gebruiker een automatische waarschuwing. Andere analytic services die aan de kit zijn toegevoegd: Threshold Breach, Missing Data, Quasher, Variance en Gradient.

Raspberry Pi
Apama Community Edition van Software AG draait bovendien nu ook op Raspberry Pi, waardoor ook ARM-based devices ondersteund worden. De software voor Raspberry Pi bevat projectvoorbeelden, complete documentatie en een plug-in voor het verbinden via de ‘General Purpose Input/Output’-pin (GPIO) die ervoor zorgt dat andere devices eenvoudig een connectie kunnen maken met de Raspberry Pi-computer.
De vernieuwde versie van de Apama Community Edition en de IoT Analytics Kit zijn beschikbaar via www.apamacommunity.com.  

Partners