26-10-2016

Red Hat komt met open source release van Ansible Galaxy

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de lancering aan van het Ansible Galaxy project en de beschikbaarheid van de volledige open source code repository. Ansible Galaxy is Ansible's officiële community hub voor deling van Ansible Roles. Door Ansible Galaxy als open source aan te bieden wil Red Hat haar betrokkenheid bij de ontwikkelaarsgemeenschap tonen en de open source automation technologie vooruit helpen.

Het Ansible project is een van de meest populaire open source automation projecten op GitHub, met een actieve ontwikkelaarsgemeenschap met meer dan 2200 leden. Het aantal Fortune 100 bedrijven dat Ansible automation in gebruik heeft ter ondersteuning van omvangrijke en complexe private cloudomgevingen is toegenomen. Ansible Roles zijn content directories die zodanig zijn gestructureerd om eenvoudig en overdraagbaar processen te hergebruiken of te delen binnen teams of omgevingen. Ansible Roles fungeren als een gemeenschappelijke taal van Ansible’s functionaliteit en kunnen variabelen, handlers, bestanden, templates, taken en modules omvatten.

Private Galaxy server
Nu Ansible Roles breder worden ingezet door organisaties blijkt het Ansible Galaxy project de beste manier te zijn voor het organiseren, zoeken en delen ervan. Met een open source Ansible Galaxy project is het voor organisaties mogelijk om een private Galaxy server op te zetten met een native Ansible Galaxy client, die verwijst naar hun private Galaxy repository. Gebruikers en organisaties kunnen nu ook direct nieuwe mogelijkheden en verbeteringen bijdragen aan de Ansible Galaxy codebase.

Innovaties
Volgens Tim Cramer, hoofd engineering, van Ansible komen innovaties uit de open source wereld. “De Ansible community is erg actief en met het als open source beschikbaar stellen van de Ansible Galaxy code repository, willen we de open source automation technologie en speciaal Ansible Galaxy op nieuwe manieren vooruit helpen.”

Meer informatie: Red hat

Partners