02-11-2016

Schiphol Data Science Hackathon: succesvolle ontwikkeling van data-innovaties

Deel dit bericht

Vijf teams met data scientists werkten tijdens de Schiphol Data Science Hackathon met diverse datasets van de luchthaven om tot innovatieve inzichten te komen. Een terugblik op een interessante dag met een prachtig eindresultaat.

Schiphol heeft de ambitie om de beste digitale luchthaven te zijn. Om deze ambitie te onderstrepen organiseerde Schiphol in samenwerking met Microsoft en GoDataDriven op 28 oktober jl. een data science hackathon. Teams samengesteld uit data scientists kregen de gelegenheid om aan de slag te gaan met datasets van onder meer de bird radar en baggagestromen op de luchthaven.

Ambitie
Aan het einde van de dag presenteerden de teams hun bevindingen aan een jury, bestaande uit Sjoerd Blum (Head of Business Technology, Schiphol), Jaco Monshouwer (Digital Transformation Lead, Microsoft), Bart Straver (Manager Wildlife Hazards, Schiphol) en Renald Buter (COO GoDataDriven). De jury roemde de kwaliteit van de presentaties. “Ik ben onder de indruk van het werk dat de teams in slechts een dag hebben verzet. We gebruiken alle inzichten om onze ambitie het beste digitale vliegveld te worden te realiseren”, aldus juryvoorzitter Sjoerd Blum. Renald Buter voegt hieraan toe: “Elk team heeft voor een eigen aanpak gekozen, deze diversiteit zorgt er toch voor dat elk team tot verrassende resultaten komt”.

Unieke kans
Erik Vlasblom, lid van het winnende team, vertelt: “Het was fantastisch om als team samen te werken en onze machine learning kennis toe te passen op de praktijk van Schiphol.” Zijn teamgenoot Liam McMenamin vult aan: “De kans om met deze datasets aan de slag te gaan is uniek. Het is een hele opgave om in een dag bekend te raken met de datasets en een model te ontwikkelen. Ik kijk terug op een interessante dag met een prachtig eindresultaat!”
De volgende stap voor het Data Innovation Lab van Schiphol is de opgeleverde ideeën verder uitwerken.

Meer informatie: GoDatadriven

Partners