02-11-2016

MongoDB 3.4 biedt nieuwe SQL-interface en Spark 2.0 connector

Deel dit bericht

MongoDB heeft versie 3.4 van haar documentdatabase aangekondigd. MongoDB 3.4 komt met onder andere een combinatie van operationele en analytische processing, graph analytics, een connector voor de Spark 2.0 release en een nieuwe SQL interface.

Volgens CTO en mede-oprichter Eliot Horowitz blijft MongoDB nieuwe mogelijkheden toevoegen aan haar query-taal, in deze release met ondersteuning voor graph analyse. De SQL interface MongoDB Connector for BI moet voor verbeterde performance zorgen en komt met ondersteuning voor Windows, en de MongoDB Connector for Apache Spark ondersteunt de laatste 2.0 release van Apache Spark. MongoDB 3.4 komt ook met ‘Zones’, een mogelijkheid voor elastische database partitionering en distributie, zodat opslag en kostentotaal geoptimaliseerd kunnen worden.

Operations
MongoDB 3.4 komt ook met verbeterde tooling voor DBA’s en Ops-teams. De GUI Compass heeft nu volledige CRUD mogelijkheden, MongoDB Ops Manager introduceert Server Pools en native Cloud Foundry integratie, en met Read-only views moet een verbeterde security te bereiken zijn.
 
Beschikbaarheid
MongoDB 3.4 komt begin december beschikbaar en is onder andere in te zetten op MongoDB Atlas, een elastische on-demand cloud database-as-a-service.
In een webinar op 14 december worden de nieuwe features uit de doeken gedaan.
Meer informatie: MongoDB

Company:

MongoDB

Partners