08-11-2016

COOLProfs breidt team uit met vier consultants

Deel dit bericht

IT-dienstverlener COOLProfs breidt haar team uit met vier consultants. Ugur Ay (28), Alexander Druif (25), Koen Kallenberg (25) en René van Hasselt (46) zijn recentelijk gestart bij COOLProfs als junior consultant. In deze functie werken ze op projectbasis bij en met klanten van COOLProfs aan het ontwikkelen van bedrijfskritische maatwerk-applicaties.

De vier nieuwe COOLProfs-consultants hebben geen achtergrond in IT-ontwikkeling. Ze konden dankzij hun sterke affiniteit met software en de laagdrempeligheid van het low code-ontwikkelplatform waar COOLProfs mee werkt (OutSystems) in korte tijd worden opgeleid tot Associate Developer, en gaan nu aan de slag als software-ontwikkelaar.
Van Hasselt was hiervoor ondernemer en runde een groothandel in verwarmingsartikelen. Kallenberg was webredacteur bij de Wageningen Universiteit en kort daarvoor afgestudeerd in Milieuwetenschappen aan diezelfde universiteit. Ay is afgestudeerd Industrieel Ontwerper aan de TU Enschede en Druif rondde onlangs zijn opleiding Commerciële Economie af.

Intuïtief en modulair ontwikkelen
De vier junior consultants hebben altijd al interesse in IT gehad, maar zagen op tegen de technische kant van software ontwikkelen en code schrijven. Door te werken met OutSystems is die drempel weggenomen. “Het OutSystems-ontwikkelplatform werkt modulair en intuïtief, zodat je snel aan de slag kunt. Het programmeren staat hierdoor niet in de weg van het oplossen van een probleem. Maar bovenal is het ook gewoon leuk om met dit systeem te spelen”, vertelt Kallenberg.
Ook Van Hasselt, die ruime werkervaring in de verwarmingsbranche had opgebouwd, koos voor COOLProfs vanwege de innovatieve uitdagingen die de organisatie biedt: “Ik ben jarenlang ondernemer geweest, maar wilde dat niet tot aan mijn pensioen blijven. De keuze voor COOLProfs is een goede geweest: ik heb de stap gemaakt van een traditionele omgeving naar een bedrijf waar de focus geheel op vernieuwen en veranderen ligt.”

Aanstormend talent
COOLProfs-directeur Eric ten Harkel is blij met de uitbreiding van het consultants team. “De vraag naar kwalitatieve maatwerksystemen die ook nog eens snel opgeleverd kunnen worden, neemt sterk toe. Dat zien we terug in onze orderboeken. We zijn dan ook verheugd deze groep enthousiaste nieuwe ontwikkelaars aan ons te kunnen binden. COOLProfs is continu op zoek naar aanstormend talent om ons team te versterken.”

Meer informatie: COOLProfs

Partners