15-11-2016

VanMeijel en Progress leveren digitale transformatie-oplossing voor bouw- en industriesector

Deel dit bericht

Progress heeft aangekondigd dat VanMeijel METACOM+ heeft gelanceerd, een oplossing voor digitale bedrijfstransformatie. METACOM+ bevat realtime Business Intelligence-mogelijkheden van Progress OpenEdge Analytics360 en biedt bedrijven aangepaste tools en features voor hun digitale transformatie. VanMeijel is leverancier van software voor efficiëntere bedrijfsprocessen voor de bouwsector en industriële dienstverlening.

VanMeijel is de eerste Nederlandse partner van Progress die gebruikmaakt van de Progress OpenEdge Analytics360 BI-technologie. Met deze technologie kunnen bedrijven content en rapportages genereren die gebaseerd zijn op hun eigen KPI’s en vooraf ontworpen datawarehouses. Data kan vanuit verschillende bronnen worden opgehaald en op een gestructureerde manier worden gepresenteerd. De tool is eenvoudig te gebruiken en medewerkers hebben geen training nodig. Progress OpenEdge Analytics360 levert op elk moment een consistente weergave van alle data binnen het bedrijf en stelt beleidsmakers op deze manier in staat om resultaten aan te passen aan de bedrijfsdoelen.

ROI
Volgens Gabe de Jong, Manager Business Unit Metacom van VanMeijel hebben bedrijven in de bouwsector betrouwbare en flexibele applicaties nodig om interne en externe processen te stroomlijnen. “Daardoor kunnen zij zich volledig concentreren op de belangrijkste bedrijfsdoelen. METACOM+ gebruikt de capaciteiten van OpenEdge Analytics360 en Rollbase om een gebruiksvriendelijke, geïntegreerde oplossing te leveren die volledig aansluit bij de benodigde activiteiten die de digitale transformatie van het bedrijf tot een succes kunnen maken. Dankzij de cross-operationele functionaliteit verbetert het de ROI en de productiviteit en helpt het zakelijke leiders om hun focus volledig te kunnen leggen op de bedrijfsresultaten.”

Complexe bedrijfsregels
METACOM+ helpt groeiende bedrijven in de bouwsector en industriële dienstverlening met hun digitale transformatie. De capaciteiten en features helpen bij grote delen van de bedrijfsvoering, waaronder projectmanagement en ERP. De capaciteiten kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften van de organisatie. Daarnaast biedt METACOM+ een portaal voor front- en backoffice gebruikers en is het toegankelijk voor producten van derden, dankzij de beschikbaarheid van een API laag. De oplossing is zeer geschikt voor het verwerken van complexe bedrijfsregels.

Gestroomlijnde processen
General Manager Benelux Stephan Leferink bij Progress is blij dat VanMeijel door middel van Progress softwareproducten, waaronder OpenEdge Analytics en Rollbase, een toegevoegde waarde levert aan het succes van VanMeijel’s 250 klanten en meer dan 10.000 gebruikers. “Digitale transformatie is de grootste drempel voor bedrijven op weg naar groei, daarom hebben ze gestroomlijnde en verbonden processen binnen de gehele bedrijfsvoering nodig. Beslissingen moeten worden gebaseerd op een betrouwbare Business Intelligence tool, die het eenvoudig maakt om trends te voorspellen en de koers van het bedrijf te veranderen. De features van METACOM+ stellen bedrijven in staat om hun eigen digitale transformatie te ondergaan.”

Meer informatie: Progress / VanMeijel

Partners