22-11-2016

Duitse banensite voor ontwikkelaars Honeypot live in Amsterdam

Deel dit bericht

Het Duitse Honeypot uit Berlijn heeft haar banensite voor softwareontwikkelaars nu ook gelanceerd voor wie in Amsterdam technisch werkt zoekt. Niet bedrijven maar banenzoekers zitten aan de knoppen en bepalen de uitkomst.

Na Berlijn, München en Hamburg is Honeypot nu ook beschikbaar voor Amsterdam, meldt Emerce in een bericht op haar website.  De statistieken achter de site verraden dat ontwikkelaars graag naar de randstad komen om in de grote omgeving van Amsterdam aan de slag te gaan. Uit cijfers van Joblift.nl, ook vers in Nederland geopend vanuit Duitsland, blijkt dat na Amsterdam het meeste vraag naar ontwikkelaars in Rotterdam en Utrecht ligt. Gevolgd door Eindhoven en Den Haag.

Omgekeerde recruitment
Volgens Business Development Manager Luuk Winkens van Honeypot is het omgekeerde recruitment. Honeypot ontvangt aanmeldingen van developers, interviewt hen en geeft programmeeruitdagingen. Daarnaast worden hun bijdragen op Github gecontroleerd om een beeld van de programmeur te vormen; uiteindelijk komt slechts twintig procent van de aanmeldingen op het platform.

Developerprofielen
Startup Honeypot laat alleen de beste programmeurs door op de site. Hun profielpagina staat gedurende drie weken open. Daarna moeten ze een werkgever hebben gevonden. Per batch gaan er nu wekelijks 40 developerprofielen live. In totaal gingen er tweeduizend live, tot nu toe alleen in Duitsland.

Commissie
Aan de vragende kant zitten er volgens de laatste cijfers 600 recruiters van 250 bedrijven op het platform. Onder hen zitten bedrijven als CataWiki, TravelBird, MediaMonks, Zalando en WeTransfer. Geld verdient Honeypot met commissies na een succesvolle bemiddeling: vijftien procent van het eerste jaarsalaris.

Meer informatie: Honeypot

Partners