02-12-2016

Betty Blocks wint aanbestedingstraject voor online portaal gemeente Den Haag

Deel dit bericht

De gemeente Den Haag lanceert de vernieuwde website van de gemeentelijke ombudsman. Voor de modernisering en oplevering van het nieuwe portaal heeft Den Haag na een aanbestedingstraject de keuze laten vallen op het Rapid Application Development-platform Betty Blocks.

Met het online portaal biedt de gemeente Den Haag een belangrijke service aan haar burgers door de mogelijkheid om feedback in te dienen over het functioneren van de gemeente. In het project is ook gelijk de Jeugdombudsman opgenomen. Dezelfde functionaliteit, maar dan gericht op de jeugdzorg - de leeftijd kan oplopen tot 27 jaar. De backoffice-omgeving en de website worden volledig met elkaar geïntegreerd. Doordat dit vanuit één omgeving wordt beheerd, levert dit grote voordelen op ten aanzien van het onderhoud van de applicatie en de snelheid waarin gewerkt kan worden.

Trots
Volgens projectleider Dick Kwabek  bij Gemeente Den Haag is de Gemeentelijke Ombudsman een belangrijke service van de gemeente Den Haag. “We hebben in zeer korte tijd een geheel nieuwe website met achterliggend workflow systeem kunnen neerzetten. Dit betekent dat we burgers beter kunnen bedienen en de achterliggende werkprocessen grotendeels zijn gedigitaliseerd.” CEO Chris Obdam van Betty Blocks is trots dat de gemeente Den Haag het Betty Blocks-platform kiest voor het vernieuwen van de Gemeentelijke Ombudsman. “Samen hebben we een nog deels analoog proces volledig geautomatiseerd.”

Betty Blocks is een een door Gartner erkend en snelgroeiend ICT-bedrijf uit Obdam in de kop van Noord Holland. Betty Blocks biedt met haar aPaaS-platform (application platform as a service) een low code ontwikkelplatform voor bedrijfsapplicaties. Betty Blocks is onder andere een partnerschap aangegaan met QNH Consulting.

Partners