14-12-2016

Centric faciliteert eerste social hackathon van Nederland

Deel dit bericht

Op zaterdag 19 november vond bij Centric in Son de eerste social hackathon van Nederland plaats. De social hackathon was een initiatief van Stichting .NET Zuid en Stichting Bee-ideas. Centric faciliteerde het event.

Achttien engineers en programmeurs van verschillende organisaties werkten vanaf negen uur ’s ochtends aan tien software-issues die het Rode Kruis inzet om hulpdiensten te ondersteunen in crisissituaties. Rond 17.00 uur werden de resultaten via een liveverbinding gedeeld met onder meer Richard Campbell, de geestelijk vader van de humanitarian toolbox.  

Duurzame software
De social hackathon was een initiatief van Stichting .NET Zuid en Stichting Bee-ideas, een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van wereldveranderende software, en technologie toegankelijk maakt voor organisaties met een duurzaam software-idee. Centric faciliteerde het event.
Benjamin Truijen, oprichter van Stichting Bee-ideas en manager Software Professionals bij Centric was tevreden. “Als het aan mij ligt krijgt de hackathon volgend jaar een vervolg met een nog grotere uitdaging. Ik zou namelijk graag met verschillende teams over een langere periode werken aan duurzame software. Zo kunnen we onze bijdrage aan de maatschappij vergroten en deelnemers hun lead skills verder laten ontwikkelen. Gezien de inzet en het enthousiasme van de deelnemers aan de eerste hackathon, heb ik er alle vertrouwen in dat we deze uitdaging aankunnen.”

Bekijk hier het videoverslag van de social hackathon.
Meer informatie: Centric

Company:

Centric

Partners