18-01-2017

Databricks breidt uit en opent Amsterdamse vestiging

Deel dit bericht

Databricks kondigt een internationale uitbreiding aan met de opening van twee nieuwe kantoren; in Amsterdam en Bangalore, India. Vanwege toenemende inzet van Spark gaan de twee kantoren wereldwijd service verlenen aan gebruikers van het Just-in-Time Data Platform, het op Apache Spark gebouwde cloudaanbod van Databricks.

De internationale Spark gemeenschap groeit en er is volgens CEO en mede-oprichter Ali Ghodsi van Databricks een overweldigende adoptie van het Spark-aanbod van Databricks. “De uitbreiding is een uitgelezen kans om internationaal talent aan ons te binden en onze wereldwijde klanten directer van dienst te zijn.”
Ion Stoica, voorzitter en mede-oprichter van Databricks, benadrukt dat er inmiddels 580 Spark meetup groepen zijn met gezamenlijk bijna 300.000 leden. “Ik ben blij met onze uitbreiding waardoor onze internationale aanwezigheid vergroot en de wereldwijde gemeenschap verstevigd worden.”

Query processing workloads
De nieuwe vestiging in het centrum van Amsterdam krijgt als functie een hub voor ontwikkeling, waarbij de nadruk zal liggen op performance optimalisatie voor query processing workloads binnen het Spark-gebaseerde platform van Databricks. Volgens Databricks zal het team in Amsterdam gaan bestaan uit experts op het gebied van database performance, die al reeds aan MonetDB- en VectorWise-projecten hebben gewerkt. MonetDB en Vectorwise zijn beide projecten die vanuit het CWI in Amsterdam zijn opgestart.

Technologie Centrum
In Bangalore wordt het eerste Technologie Centrum van Databricks gevestigd, dat op verzoek van Europese en Aziatische klanten met expertteams 24x7 realtime ondersteuning gaat geven aan wereldwijd opererende bedrijven bij problemen met hun Spark productieplatformen.

Partners