02-02-2017

Centric neemt hosting provider en softwareontwikkelaar Bitlibre over

Deel dit bericht

Centric heeft hosting provider en softwareontwikkelaar Bitlibre per 1 februari overgenomen van Allshare. Bitlibre richt zich op bedrijfskritische mobiele applicaties voor de financiële sector.

De dienstverlening van Bitlibre vult het financiële dienstenaanbod van Centric aan. De overname en de geplande intensieve samenwerking met softwarebedrijf Allshare passen bij de ambitie van het Goudse IT-bedrijf om haar positie binnen de financiële sector verder uit te breiden.
Centric beheert bedrijfskritische applicaties en systemen voor financiële instellingen, van hosting tot en met werkplekinfrastructuur en kantoorautomatisering. Vanuit haar streng beveiligde datacenter biedt Centric tevens Business Process Outsourcing (BPO) voor bancaire processen, zoals betalingsverkeer. Bitlibre ontwikkelt en host webapplicaties voor financiële instellingen, gericht op de consument.

Financiële kernactiviteiten uitbouwen
Volgens CEO Karim Henkens van Centric past de overname van Bitlibre bij de wens van Centric om de kernactiviteiten in de financiële sector uit te bouwen. “Ook de cultural fit met onze organisatie is een belangrijk criterium, omdat we ervan overtuigd zijn dat we juist hiermee in de financiële sector het verschil maken. Dezelfde daadkrachtige en betrokken instelling van onze medewerkers zien we terug in het team van Bitlibre.” Directeur Alberto Jack van Allshare zegt dat de overname een positieve stap is voor het team van Bitlibre, dat nu onderdeel wordt van een organisatie waar hosting en development voor de financiële sector tot de kernactiviteiten behoren. “Voor onze organisatie is het een eerste wapenfeit in de samenwerking met Centric, die we in de nabije toekomst verder willen uitbouwen en intensiveren.”

Meer informatie: Centric

Company:

Centric

Partners