06-02-2017

Telerik DevCraft R1 2017 biedt ondersteuning voor Angular en Visual Studio 2017

Deel dit bericht

Progress heeft de nieuwste versie van de Progress Telerik DevCraft suite aangekondigd. De suite is een zeer uitgebreide UI-toolkit voor applicatieontwikkeling voor web, mobiel en desktop.

De nieuwe mogelijkheden ondersteunen de laatste programmeer-frameworks en IDE’s, waaronder Angular, Visual Studio 2017, jQuery3, ASP.NET Core en Xamarin. Daarnaast biedt de Telerik DevCraft suite nieuwe tools voor snellere desktop-ontwikkeling, zoals verbeterde documentverwerkingsbibliotheken en datacomponenten in alle desktop suites.

Kendo UI voor Angular RC
Progress brengt een bèta-versie uit van Progress Kendo UI voor Angular, een suite bestaande uit hoogwaardige Angular 2 UI-componenten waarmee native Angular webapplicaties kunnen worden gebouwd. Elk component is specifiek voor Angular 2 ontwikkeld, waarbij elke feature in overeenstemming is met de richtlijnen van het framework en zonder afhankelijk te zijn van jQuery.
Als toevoeging op bestaande UI-widgets die in bèta zijn uitgestuurd en nu op de planning staan om gelanceerd te worden, bevat de Kendo UI voor Angular RC vier nieuwe componenten: MaskedTextBox, NumericTextBox, AutoComplete en MultiSelect. Het biedt daarnaast ondersteuning voor ahead-of-time compilaties, universele rendering en grid grouping en editing. De Kendo UI voor Angular RC-suite is nu onderdeel van Kendo UI Professional, Kendo UI Complete en Telerik DevCraft.

Kendo UI voor jQuery
Kendo UI voor jQuery biedt nu ondersteuning en prestatieverbeteringen voor jQuery 3, waaronder verbeteringen voor Grid- en Spreadsheet-widgets. Componenten van Kendo UI voor jQuery werken naadloos samen met Angular en ondersteunen richtlijnen van Angular, wat bijdraagt aan de meer dan 70 UI-componenten die ontwikkelaars nodig hebben om mooie en responsieve apps te bouwen.

Microsoft Visual Studio 2017 RC
De Telerik DevCraft suite is volledig compatibel met Microsoft Visual Studio 2017 RC, waardoor ontwikkelaars hoogwaardige en schaalbare applicaties voor web, mobiel en desktop kunnen ontwikkelen voor elk Microsoft platform of apparaat. Ontwikkelaars kunnen profiteren van de nieuwe voordelen van Visual Studio terwijl ze de productief kunnen zijn door middel van Telerik UI-besturing voor alle grote ontwikkelplatformen van Microsoft.

Verdere verbeteringen in Progress Telerik DevCraft R1 2017
• Alle .NET UI suites bevatten verbeteringen voor een snelle ‘getting started’-ervaring voor ontwikkelaars, waaronder nieuwe tag-hulpmiddelen in Telerik UI voor ASP .NET Core, nieuwe project wizards en sample apps voor Telerik UI voor ASP .NET MVC, een nieuwe Xamarin project template wizard voor Visual Studio voor Mac, uitgebreide Smart Tags in Telerik UI voor WPF en de officiële lancering van de Telerik API Analyzer voor WPF, die de upgrade van Telerik WPF projecten naar nieuwe versies versimpelt.
• Telerik UI voor Xamarin biedt nu vier nieuwe componenten: AutoComplete, Radial Gauge, ZipLibrary en SpreadStreamProcessing. Xamarin-programmeurs hebben nu meer controle over het weergeven en exporteren van data in hun apps en het beheren van de bandbreedte van de data die naar devices wordt gestuurd, met een enkele C#-basiscode.
• SpreadStreamProcessing is een nieuwe bibliotheek waarmee grote spreadsheet-documenten kunnen worden ontwikkeld en geëxporteerd naar XLSX- en CSV-formats, met goede prestaties en minimaal geheugen en middelen.
• In Telerik UI voor WPF en Telerik UI voor WinForms, toont PDFViewer nu formulieren en velden, waaronder handtekeningen, met de mogelijkheid om documenten op te splitsen en samen te voegen door middel van PDFStreamWriter.

“Microsoft lanceerde het .NET framework 15 jaar geleden en sindsdien zijn wij een belangrijke partij voor ontwikkelaars die vanuit de technologie willen bouwen. We blijven actuele tools bieden die worden bijgestaan door de meest uitgebreide ondersteuning die beschikbaar is”, zegt Faris Sweis, Senior Vice President en General Manager van Developer Tooling bij Progress. “Ongeacht het platform van de app, web, mobiel of desktop, biedt ons DevCraft-aanbod de meest innovatieve en complete set voor het bouwen van moderne en toekomstbestendige applicaties.”

Meer informatie over de nieuwste versie van de Progress Telerik DevCraft Suite en een gratis proefversie zijn beschikbaar op www.telerik.com/devcraft.

Partners