13-02-2017

Progress maakt UI-bibliotheek open source en voegt zich bij .NET Foundation

Deel dit bericht

Progress heeft Progress Telerik UI for Universal Windows Platform (UWP) beschikbaar gesteld voor open source. Dit betreft een verzameling van native UI tools voor het bouwen van Windows-applicaties. Daarnaast doneert Progress aan .NET foundation om bij te dragen aan de open ontwikkeling van het .NET-ecosysteem.

Progress Telerik UI voor UWP is populair in de ontwikkelaarscommunity, bestaande uit 2,1 miljoen leden, van Progress en is open source gemaakt om de collaboratieve innovatie te stimuleren binnen de .NET ontwikkelaarscommunity.

Actieve ondersteuner
Volgens Faris Sweis, Senior Vice President en General Manager van Developing Tooling bij Progress, is .NET sinds de release van 15 jaar geleden een belangrijke pilaar in het ecosysteem van Microsoft-ontwikkelaars. “Wij zijn sinds de release van RAD Controls in 2002 een actieve ondersteuner van die community. Met deze donatie breiden we onze toewijding aan het .NET ecosysteem uit en delen we onze ervaring met tooling voor de volgende generatie Windows-applicaties voor telefoons, tablets en desktops. Dit is precies waar open source om draait – het versterken van ontwikkelaars met de juiste grondtechnologie en expertise en ze op het juiste pad brengen naar productiviteit, met de juiste tools om elke uitdaging op het gebied van applicatieeisen het hoofd te bieden.”

Oplossen van uitdagingen
Progress Telerik UI voor UWP reduceert het schrijven van codes en de time-to-market, waardoor ontwikkelaars de repetitieve en tactische elementen van ontwikkeling kunnen verwijderen en zich kunnen focussen op het oplossen van de bedrijfsuitdagingen. Doordat Progress Telerik UI voor UWP open source en onderdeel van de .NET Foundation wordt, kunnen .NET-ontwikkelaars niet alleen de bestaande capaciteiten in Telerik UI voor UWP gebruiken, maar hebben ze ook toegang tot meer dan 20 UI controls. Met deze controls kunnen ze Windows-applicaties creëren die een enkele codebase delen en op meerdere Microsoft-apparaten draaien. Dit zijn onder andere de populaire bedrijfskritische controls Grids, Charts, DataForm en ListView.

Professionele ondersteuning
Progress Telerik UI voor UWP is onderdeel van Progress Telerik DevCraft, en zeer uitgebreide .NET-toolbox voor ontwikkeling voor web, mobile en desktop. Als duurzame partner van Microsoft blijft Progress haar oplossingen verbeteren om nieuwe Microsoft releases te ondersteunen, waaronder ASP.NET, ASP.NET MVC en Visual Studio, vaak voordat dit publiek beschikbaar is. Progress blijft professionele ondersteuning voor Progress Telerik UI voor Universal Windows Platform aanbieden.

Meer informatie: Progress

Partners