15-02-2017

HPE kondigt wereldwijd reseller agreement met Mesosphere aan

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt een Original Equipment Manufacturing (OEM)- en resellerovereenkomst aan met Mesosphere. De overeenkomst moet klanten helpen bij de transformatie en modernisering van datacenters door hybride IT-oplossingen voor traditionele infrastructuren en private, publieke en managed clouddiensten aan te bieden.

Dankzij de overeenkomst wordt HPE wereldwijd leverancier van de zakelijke oplossingen van Mesosphere. HPE bouwt en levert infrastructuuroplossingen - zoals server-, opslag- en technologiediensten - die ontworpen zijn voor Mesosphere DC/OS. Dit open source platform (gebouwd op Apache Mesos) richt zich op de ontwikkeling, implementatie en flexibele schaling van technologieën die de basis vormen voor moderne applicaties.

Mijlpaal
De overeenkomst met Mesosphere is volgens HPE een nieuwe mijlpaal. Het bedrijf blijft hiermee haar positie in containeroplossingen uitbreiden, zodat klanten de voordelen en flexibiliteit van hybride IT volledig kunnen benutten. Zo hebben klanten de mogelijkheid hun performances te optimaliseren en een snellere time-to-market te realiseren.
Dankzij deze resellerovereenkomst kunnen klanten de voordelen van cloud native platformdiensten benutten, versterkt door de diensten en infrastructuur van HPE. Doordat Mesosphere Enterprise DC/OS op HPE servers en opslag draait, kunnen klanten gebruikmaken van een single platform om container applicaties, Platform-as-a-Service, Infrastructure-as-a-Service, gedistribueerde databases, big data analytics en ‘stateful services’ te draaien.

Groeiende relatie
De resellerovereenkomst is het nieuwste hoofdstuk in de groeiende relatie tussen Mesosphere en HPE. Mesosphere kondigt vandaag ook aan dat het zich als technologiepartner aansluit bij de door HPE aangevoerde Cloud28+ community. Het Cloud28+ platform biedt klanten en HPE-partners een 'marktplaats' voor hybride IT-oplossingen en de mogelijkheid om kennis te delen en nieuwe contacten te leggen. Hewlett Packard Pathfinder (HPE’s venture investment en partnership programma), leidde in maart 2016 de Series C financieringsronde van Mesosphere. Dit leverde 73,5 miljoen op dollar.

Beschikbaarheid
Mesosphere DC/OS en de gerelateerde diensten zijn via HPE en wereldwijde channelpartners zijn per direct beschikbaar.
Meer informatie: open source editie van Mesosphere.

Partners