03-03-2017

Quint Wellington Redwood en ITpreneurs slaan een brug tussen ITSM en DevOps

Deel dit bericht

Managementadviesbureau en opleider Quint Wellington Redwood introduceert samen met ITpreneurs een eendaagse cursus voor een gedegen fundament in IT Service Management (ITSM) en DevOps. Hiermee onderstrepen beide bedrijven hun commitment aan het overbruggen van de kloof tussen de rol van de traditionele ITSM-wereld en de rol van de nieuwe, moderne wereld van DevOps. De cursus past perfect in het kwalificatieprogramma van de DevOps Agile Skills Association (DASA).

De cursus is bestemd voor professionals die werken in ITSM. De cursus geeft de deelnemers onder andere inzicht in de zes belangrijkste DASA-principes van DevOps, waaronder het werken in autonome multidisciplinaire teams en het benutten van de mogelijkheden voor voortdurende verbetering. Deelnemers leren met name hoe de disciplines van ITSM en DevOps schouder aan schouder kunnen samenwerken en elkaar kunnen aanvullen.
DevOps is een samentrekking van Development en Operations. DevOps gaat over een agile werkwijze voor de levering van IT-services, waarbij de verantwoordelijkheid voor zowel ontwikkeling (Development) als beheer (Operations) bij een en hetzelfde team ligt.

Praktijkvoorbeelden
In deze cursus wordt gewerkt met groepsdiscussies en concrete praktijkvoorbeelden. Op deze manier kunnen deelnemers met eigen ogen zien dat ITIL® eigenlijk naadloos aansluit op DevOps: beide concepten vullen elkaar perfect aan. De best practices van ITIL voegen waarde toe aan DevOps. Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers een beschrijving geven van DevOps en het belang van ITSM-processen voor het functioneren van DevOps-teams.

Snelle en flexibele IT
Uitgangspunt bij zowel ITIL als DevOps is de levering van stabiele IT-services, snelle identificatie van de oorzaken van incidenten en vlotte incidentafhandeling. Het succes van ITIL is te danken aan best practices voor taken, processen en prioriteiten. Maar tegenwoordig is er een toenemende vraag naar snelle en flexibele IT, waaruit de opkomst van DevOps verklaard kan worden. En toch draait het volgens DevOps-goeroe Gene Kim niet alleen maar om snelheid. Nieuwe features mogen niet leiden tot chaos of onderbrekingen. Het is juist op dit punt dat de best practices en de strakke procedures van ITIL hun waarde bewijzen.

Dasa
In maart 2016 hebben Quint Wellington Redwood, ITpreneurs en Xebia de DevOps Agile Skills Association (DASA) opgericht om een universeel kwalificatieprogramma voor DevOps te ontwikkelen. In deze context fungeert de nieuwe DevOps-cursus voor ITSM-professionals als een platform voor de driedaagse cursus DASA DevOps Fundamentals. DASA helpt IT-professionals het beste uit zichzelf naar voren te halen, door individuen en teams de benodigde kennis en vaardigheden aan te reiken voor een transitie van traditionele IT naar een hoog presterende IT-organisatie.

De cursus is beschikbaar voor open inschrijving en als in-company programma.
Meer informatie: Quint Wellington Redwood

Partners