09-03-2017

Ansible Tower 3.1 helpt bij grootschalige DevOps-implementaties

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Ansible Tower 3.1, de nieuwste versie van het enterprise agentless automatiseringsplatform. Ansible Tower moet ondernemingen helpen de complexiteit van moderne IT-omgevingen te verminderen met krachtige automatiseringsmogelijkheden, die de productiviteit verbeteren en downtime reduceren.
 
Met de nieuwe mogelijkheden van het platform kunnen bedrijven DevOps-automatisering schaalbaarder maken. Ook bieden ze de mogelijkheid om meerdere Playbooks te verbinden tot langere, meer complexe taken, waarmee de productiviteit in het hele bedrijf verbeterd wordt.

Ansible Tower van Red Hat gebruikt onder de motorkap het populaire Ansible open source project. Teams kunnen hiermee systemen effectiever beheren en de uitrol van multi-tier applicaties optimaliseren, terwijl er mogelijkheden voor controle, security en delegatie worden toegevoegd. Ansible Tower 3.1 bevat een aantal nieuwe en verbeterde functies voor IT-teams, waaronder:
• Multi-Playbook workflows, waarmee gebruikers gemakkelijker meerdere bestaande job  templates kunnen samenvoegen in één job run, zonder de noodzaak om extra Playbooks te creëren. Er kunnen krachtige workflows ontworpen worden, compleet met decision points, logic branches en geïntegreerde notificaties, om de volledige application lifecycle volledig te orkestreren.
• Scale-out clustering verhoogt het aantal jobs dat tegelijk gedraaid kan worden.
• Een meer gestroomlijnde job details-pagina biedt meer bruikbare informatie, die toegepast kan worden door een breder publiek in de hele onderneming. De job details-pagina biedt nu job output searching, en past de weergave van data aan voor betere leesbaarheid en analyse, zonder de Tower user interface te hoeven verlaten.
• Integratie met enterprise logging providers zorgt ervoor dat de output van jobs geïndexeerd, gemonitord en gebruikt kan worden, als onderdeel van organisatiebrede analytics en log-aggregatie installaties.
• Universele zoekfunctie, waarmee gebruikers Tower kunnen doorzoeken en filteren, op bijvoorbeeld de uitvoerende gebruiker, job templates per inventory, en meer.
• User interface is gelokaliseerd voor twee nieuwe talen, Japans en Frans. De vertaalde interface maakt het gebruik van Ansible Tower 3.1 voor een wereldwijde organisatie mogelijk.
 
Beschikbaarheid
Ansible Tower 3.1 van Red Hat is per direct beschikbaar via de Red Hat Customer Portal.

Extra informatie
Lees meer over Ansible Tower 3.1 van Red Hat
Demo van Ansible Tower 3.1 in actie
• Lees meer over hoe Splunk Ansible Tower van Red Hat gebruikte om te automatiseren binnen de hele organisatie
• Woon het webinar over Ansible Tower 3.1 bij op 14 maart om 17:00 uur

Company:

Red Hat, Ansible

Partners