16-03-2017

TTS lanceert volledig mobiele Care2App Suite tijdens Zorg & ICT

Deel dit bericht

Het traditionele Elektronisch Cliënten Dossier, jarenlang de steun en toeverlaat binnen de zorgbedrijfstak, wordt uitgefaseerd, nu mobiel werken de realiteit wordt. Verpleegkundigen, artsen en zorgverleners gaan aan de bron plannen opstellen en zorg registreren, zodat de administratieve last wordt verminderd. TTS drijft deze ontwikkeling met de introductie van de volledig mobiele Care2App Suite, die tijdens de Zorg & ICT beurs is gepresenteerd.

Het is niet de eerste keer dat de specialistische softwareleverancier TTS de markt openbreekt. Tien jaar geleden introduceerde TTS als eerste Nederlandse softwareleverancier het webgebaseerde ECD ResidentWeb. Nu de volgende fase is aangebroken en technologie de zorg revolutionair verbetert, staat TTS wederom in de voorhoede met de introductie van de Care2App Suite, een uitgebreide reeks apps die de zorgverleners in de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT-) sector volledig ondersteunt.

Marktwensen
Met de Care2App Suite komt TTS tegemoet aan de snel veranderende marktwensen van de VVT-sector en de kansen die nieuwe technologieën met zich meebrengen. Zo behelst elke app een specifiek proces, waardoor zorgverleners nooit meer informatie in hoeven te voeren dan nodig is. Ook wordt elke app ten minste elk kwartaal geüpdatet, zodat het altijd voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.
TTS introduceerde de eerste drie apps tijdens de Zorg & ICT beurs:
· Care2App Omaha: zorgplan opstellen aan de bron en uitgebreid advies;
· Care2App Zorgleefplan: zorgregistratie van wensen en behoeften aan de bron;
· Care2App Agenda: afspraken, cliëntinformatie, registratie - alles in één app.

Volgens CEO Bas van Nieuwkerk van TTS is mobiel werken de realiteit en zo zou het ook moeten zijn in de zorg en met name de VVT-sector. “Traditionele ECD’s ondersteunen de processen van zorgverleners, verpleegkundigen en artsen onvolledig en niet op de plaats waar de zorg daadwerkelijk geleverd wordt. De Care2App Suite maakt registratie, het opzetten van plannen én validatie aan de bron werkelijkheid en daarmee zetten we de eerste stap richting zorg waarin de cliënt centraal staat.”

Basis van Zorg-ICT-ecosysteem
Geen enkele aanvullende oplossing, ontwikkeld door TTS of derde partijen, wordt uitgesloten van integratie, zodat de zorgaanbieder zijn eigen Zorg-ICT-ecosysteem kan ontwerpen. Het Zorg-ICT-ecosysteem is een IT-omgeving waarin apps en oplossingen soepel en naadloos met elkaar samenwerken. TTS werkt daarvoor samen met andere toonaangevende softwareleveranciers om de integraties te optimaliseren en samen aan de wensen en eisen van VVT-organisaties te voldoen.
“Een Zorg-ICT-ecosysteem is noodzakelijk als een zorgaanbieder zijn medewerkers volledig wil ondersteunen. Het ecosysteem dat ontwikkeld dient te worden, is overigens volledig afhankelijk van het type organisatie. Daarom geloven wij dat samenwerking met andere softwareleveranciers en specialisten cruciaal is om onze gezamenlijke klanten zo goed mogelijk te ondersteunen”, aldus Van Nieuwkerk.

Meer informatie: Technology To Serve

Partners