22-03-2017

Dimension Data: Hybrid IT wordt standaardbedrijfsmodel

Deel dit bericht

Dimension Data publiceert de resultaten van onderzoek naar de stand van zaken voor wat betreft hybrid IT-implementaties. Tevens belicht het rapport de belangrijkste redenen en businessdrivers voor de bepaling van de workloadlocatie.

Het onderzoek van Dimension Data vond plaats onder 1.500 IT-managers in verschillende verticale bedrijfstakken in de VS, Europa, Azië-Pacific en Zuid-Afrika. Uit de resultaten blijkt dat hybrid IT een standaardbedrijfsmodel wordt, maar dat er geen eenduidig recept bestaat om dit te bereiken. Hybrid IT wordt omschreven als het gebruik van meerdere implementatiemodellen voor het leveren van een enkele workload of applicatie, als onderdeel van hun datacenter- en cloudstrategieën. De belangrijkste motivaties om over te stappen op hybrid IT verschillen per land. Bedrijven in Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en de VS benadrukken de behoefte ernaar onder eindgebruikers. Respondenten in Frankrijk, Singapore en Zuid-Afrika daarentegen onderstrepen de kostenbesparing. Verder noemden Maleisische firma’s uitdagingen op het gebied van werving. Duitse firma’s noemden beperkte datacentercapaciteit als belangrijkste reden om over te stappen.

Automation
Het Success Factors for Managing Hybrid IT Report laat zien dat het beheer van de hybrid IT-omgeving door 41 procent van de respondenten wordt gezien als een van de drie grootste uitdagingen op het gebied van implementatie. Volgens Jason Goodall, CEO van Dimension Data Group is er een nieuwe aanpak nodig voor het beheer, nu data en processen binnen verschillende cloud- en niet-cloud-omgevingen heen-en-weer schuiven. “IT-managers staan onder druk om nieuwe methoden te ontdekken, die meerdere IT-omgevingen op effectieve wijze beheren en beveiligen. Automation speelt hierin een belangrijke rol, omdat dit de operationele kosten verlaagt en bedrijfsprocessen en beheerderstaken vereenvoudigt. Handmatig beheer is niet langer acceptabel.”

Datamigratie
Ook datamigratie is een andere, veelgenoemde implementatie-uitdaging. Zo vindt 44 procent van de respondenten het lastig om te bepalen wat de beste optie is voor een specifieke workload. Dat geldt ook voor de migratie van workloads naar nieuwe locaties. Terwijl 38 procent van de ondervraagde ondernemingen aangeeft automation te gebruiken om applicatiemigratie te versnellen, geeft 48 procent aan dat migratie binnen het eigen bedrijf handmatig en traag verloopt, of dat ze gebruikmaken van in-house resources. Voor de meeste organisaties blijft applicatie- en datamigratie vooralsnog complex en kostbaar. Ook zijn managed services een steeds belangrijker rol gaan spelen in de voorziening van verschillende infrastructuur- en applicatieproducten.

Andere highlights in het Success Factors for Managing Hybrid IT Report van Dimension Data zijn:
· organisaties omarmen next-gen netwerktechnologieën, zoals software-defined networking en Network Functions Virtualisation, ondanks zorgen over beveiliging, compliance en integratie-issues;
· ondernemingen maken gebruik van innovatieve/opkomende technologieën, zoals containers, big data-oplossingen en SDN, in productiescenario’s;
· ondernemingen besteden een groot deel van hun IT-budget aan externe serviceproviders voor managed en professional services. Redenen hiervoor zijn kostenverlaging, meer tijd voor IT-personeel om zich te focussen op andere projecten, verbeterde beveiliging, en het inwinnen van gespecialiseerde technische expertise. Het onderzoek toont aan dat 41 procent van de organisaties met meerdere vendoren samenwerkt en de contacten met deze vendoren zelf onderhoudt. 37 procent van de organisaties heeft echter één vendor in de arm genomen. Deze vendor biedt een breed aanbod van producten en diensten die hij zelf bouwt en beheert.

Klik hier voor het rapport ‘Success Factors for Managing Hybrid IT’.
Klik hier om te registreren en deel te nemen aan een live webinar over de onderzoeksresultaten, gepresenteerd door Kelly Morgan van 451 Research, en Kevin Leahy, directeur van Dimension Data’s Data Centre Business Unit. De webcast vindt plaats op 4 april 2017 om 16.00 uur.

Partners