18-04-2017

VCD IT Groep gaat verder als Axians na overname door VINCI Energies

Deel dit bericht

VINCI Energies Nederland heeft bekend gemaakt dat de organisatie het voornemen heeft om de VCD IT Groep over te nemen. Door deze acquisitie versterkt zij haar portfolio aan ICT diensten om zo nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan bestaande en potentiële klanten. Het aantal ICT-specialisten binnen het Axians merk in Nederland stijgt hiermee naar 950 en de omzet naar € 200 miljoen. De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Verbreding portfolio
VCD IT Groep (VCD) levert landelijk klantspecifieke oplossingen aan organisaties in de gezondheidszorg en heeft daarnaast een focus op de segmenten retail & logistiek, industrie, overheid en zakelijke dienstverlening. In deze marktsegmenten biedt VCD zowel solutions, consultancy, infrastructuur als services. VCD bestaat uit de business units VCD Business Solutions, VCD Infra Solutions, VCD Business Intelligence en VCD Healthcare. In 2016 realiseerde VCD met ruim 300 medewerkers een omzet van € 47 miljoen met een gezond rendement. Met de toevoeging van VCD wordt het ICT dienstenportfolio van VINCI Energies verder versterkt.
VINCI Energies benadert onder het merk Axians de markt met ICT-oplossingen en services. De dienstverlening van VCD is complementair aan die van Axians en in een aantal marktsegmenten, zoals de gezondheidszorg en industrie, zal deze overname resulteren in een verbreding van het portfolio. Op termijn zal VCD verder gaan onder het merk Axians.

Meerwaarde
Volgens Rob van Kaathoven, managing director van Axians Nederland wordt het netwerk van Axians business units met de komst van VCD uitgebreid met drie locaties in Groningen, Delft en Eindhoven. “Onze regionale en nationale spreiding wordt sterk verbeterd. De business unit cultuur van VCD lijkt sterk op die van VINCI Energies en Axians. Met de expertise die nu wordt toegevoegd ben ik ervan overtuigd dat dit meerwaarde gaat geven in de oplossingen die wij onze klanten kunnen bieden.”
Sjouke Kuindersma, CEO van VCD: “VINCI Energies zet met haar merk Axians in op ICT trends als SaaS, Digital Transformation en Data Analytics; dit sluit naadloos aan bij de strategie en visie van VCD. Door samen de markt te benaderen wordt de mogelijkheid geboden om onze diensten verder te ontwikkelen en hierin door te groeien. Tevens biedt het onze medewerkers een uitstekend perspectief en zijn onze klanten verzekerd van een innovatieve en toekomstbestendige dienstverlening. Een prachtige mijlpaal in het jaar dat de VCD IT Groep 40 jaar bestaat.”

De transactie zal naar verwachting in mei 2017 worden afgerond.

Tags:

ICT, Overname

Partners