24-04-2017

Amazon introduceert AWS CodeStar voor agile ontwikkeling op AWS

Deel dit bericht

Amazon introduceert AWS Codestar om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om sneller applicaties voor AWS te bouwen en uit te rollen. De clouddienst levert project templates voor het gehele ontwikkelingsproject en hulpmiddelen voor coderen, testen, uitrol en in productie nemen.

In haar blog legt Technical Evangelist Tara Walker uit dat teams van ontwikkelaars vaak problemen ondervinden met alledaagse taken, zoals opzetten van een omgeving, samenwerking met teamleden, configuraties. AWS wil met AWS Codestar tegemoetkomen aan de wensen voor een agile en dynamisch softwareontwikkelingsproces.

AWS Codestar levert onder andere templates voor projecten die AWS Lambda, Amazon EC2 of AWS Elastic Beanstalk gebruiken, met ondersteuning voor JavaScript, Java, Python, Ruby en PHP. Het levert preconfiguraties met een projectmanagement dashboard, een geautomatiseerde continuous delivery pipeline en een Git code repository voor AWS CodeCommit, AWS CodeBuild, AWS CodePipeline en AWS CodeDeploy.
Ook geeft AWS Codestar sample code voor de snelle inzet van IDE’s als Visual Studio, Eclipse, of andere code editors die Git ondersteunen.

Meer informatie:
AWS Codestar
AWS Codestar User Guide
Lees hier de blog van Technical Evangelist Tara Walker

Partners