Data Challenge Rijkswaterstaat
(06-06-2017)

Deel dit bericht

Uitdaging Rijkswaterstaat
Nederland behoort tot de wereldtop als het gaat om verkeersmanagement. En dat is ook nodig. Het belang van een goede verkeersdoorstroming is immers heel hoog. Niet alleen vanuit economisch oogpunt, maar ook voor de leefbaarheid en het milieu. Hierbij zijn tunnelincidenten, zoals ongelukken en verstoringen een ernstige belemmering van de doorstroming.
Met deze data challenge richten we ons op het detecteren en voorspellen van oorzaken en gevolgen van stremmingen op het Nederlandse wegennet. Zijn hier patronen of interessante verbanden te ontdekken en zijn er bijzondere omstandigheden waaronder deze storingen zich vaak voordoen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevolgen van een vrachtwagen die niet door de tunnel kan of files als gevolg van een aanrijding.
Ben je geïnteresseerd in veilig verkeer en smart mobility en wil je meedenken over mogelijke verbeteringen van het verkeersnet en de bereikbaarheid van Nederland, meld je dan aan voor deze data challenge.

Achtergrond
De Schipholtunnel is met 18 rijstroken en een fietspad de breedste tunnel van Nederland. Nabij Schiphol en midden in de Randstad is dit ook economisch een belangrijke tunnel Aan de deelnemers van de data challenge wordt gevraagd hoe men met de gegevens die er zijn inzicht is te verkrijgen in de beschikbaarheid en aanknopingspunten voor betere benutting.
Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van uiteenlopende databronnen zoals gegevens over de drukte op de wegen (NDW), wegkenmerken zoals het soort asfalt, aantal rijstroken en wegdektemperatuur. Ook hebben de deelnemers toegang tot landelijke incidentregistraties, Data van wegsensoren en data over bewegwijzering en verkeerstekens. Verder kunnen zij uiteraard zelf ook externe, openbare gegevens in hun analyse betrekken zoals data van het KNMI en het CBS.

Voor deze challenge tijdens Dutch Data Science Week is zeer beperkt plek.

di 6 juni 2017
09:00 – 18:00 CEST

Rijkswaterstaat DataLab
Derde Werelddreef 1
2622 HA Delft

Aanmelding

Partners