08-06-2017

Solera kondigt acquisitie aan van Nederlands databedrijf Colimbra

Deel dit bericht

Solera Holdings heeft aangekondigd haar technologische portfolio in Nederland te hebben uitgebreid met de acquisitie van Colimbra Holding B.V. Solera is aanbieder in data en software voor auto- en huizenbezit en digitaal identiteitsbeheer.

Dit is Solera's tweede acquisitie in Nederland in de afgelopen zes maanden, en het toont de inzet van het bedrijf voor intelligent databeheer en identiteitsbescherming voor de branches die het bedrijf bedient. Colimbra, gespecialiseerd in intelligente databeheersoftware en -dienstverlening voor de autoverzekeringbranche, is de meest recente in een reeks investeringen die het digitale leiderschap van Solera in Nederland en wereldwijd versterken.

Vooruitstrevend
"Nederland is een innovatieve markt op het gebied van financiële dienstverlening, bescherming van digitale identiteit, intelligent databeheer en transparantie rondom de autobranche," zei Tony Aquila, oprichter, Chairman en CEO van Solera. "Nederland blijft uitermate vooruitstrevend op het gebied van technologie, en gedurende de afgelopen tien jaar zijn wij mede in staat geweest innovatieve technologieën te automatiseren en integreren, en transparantie en efficiëntie in de Nederlandse markt te faciliteren."

Solera betrad in 2006 de Nederlandse markt, met haar acquisitie van ABZ, een data- en softwarebedrijf voor claimverwerking. In 2010 breidde Solera haar risico- en vermogensbeheerplatform uit met de acquisitie van Market Scan, een toonaangevende leverancier van geavanceerde analytics en data-inzichten voor de Nederlandse verzekeringsbranche. In 2011 verwierf Solera Commerce Delta, een toonaangevende ontwikkelaar van beheersoftware voor werkplaatsen voor botsingsschade. In augustus 2015 volgde de acquisitie door Solera van Autodata B.V., een marktleider in software voor de waardebepaling van voertuigen, inventarisbeheer en optimalisering van workflow voor autodealers en leasebedrijven. Eerder dit jaar begon Solera zich buiten de auto- en verzekeringsbranche uit te breiden, door de verwerving van een volledig eigendom van Digidentity, een leverancier van identiteitscertificering en authenticatie-technologieën voor klanten zoals de overheden van Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Deze acquisitie kwam na een durfkapitaalinvestering in een vroeg stadium van Solera in 2010.

Innovatie
Colimbra, de meest recente acquisitie van Solera, versterkt niet alleen de intelligente databeheer- en uitwisselingsoplossingen voor verzekeraars en acceptanten van het Nederlandse technologiebedrijf, maar zorgt ook voor een versnelde levering van innovatieve risicobeheer-applicaties van Colimbra aan de bredere financiële dienstverleningsbranche. De overeenkomst verbetert ook de wereldwijde missie van Solera voor het digitaliseren van de ervaring van autobezit bij de 54 referentiepunten in de levensloop van een voertuig.

"Veel Nederlandse technologiebedrijven omarmen de cultuur van Solera waarbij innovatie voor de klant centraal staat, waarmee de regio ideaal is voor zowel onze Invent & Acquire-strategie als de versnelde uitbreiding van onze risico- en vermogensbeheeroplossingen voor de belangrijkste bezittingen in het leven van mensen", zei Aquila. "De recente acquisities door Solera van Colimbra en Digidentity laten onze inzet zien, niet alleen voor de ontwikkeling van innoverende technologieën voor Nederland, maar ook voor het leveren van de best mogelijke data- en softwareoplossingen voor onze klanten en partners wereldwijd."

Meer informatie: Solera

Tags:

Data, Databeheer

Company:

Solera, Colimbra

Partners