13-06-2017

Directeur Nederland ICT treedt toe tot Executive Board DIGITALEUROPE

Deel dit bericht

Lotte de Bruijn is per 13 juni lid van de Executive Board van DIGITALEUROPE, de Europese vertegenwoordiger van de digitale sector. De Bruijn is als directeur van branchevereniging Nederland ICT door een meerderheid van de leden verkozen om plaats te nemen in de raad. Nederland ICT is al langer actief lid van DIGITALEUROPE.

Grotere rol Europa

De Bruijn: “Europa wordt steeds bepalender voor de toekomst van digitale technologie in Nederland. Als bestuurslid van DIGITALEUROPE zit ik dicht op het vuur. Dat helpt ons om op nationaal niveau de belangen van onze leden nog beter te behartigen.”

Op dit moment spelen er binnen de EU belangrijke discussies over onder andere de veiligheid van internet of things, internationale datastromen en het filteren van digitale content. De Bruijn: “Ik kijk er naar uit om met Europese collega’s samen te werken aan deze belangrijke onderwerpen en de kennis en ervaring van Nederland ICT te delen.”

Over de DIGITALEUROPE Executive Board
DIGITALEUROPE is de belangrijkste vertegenwoordiger van de digitale sector in Brussel. De Executive Board van DIGITALEUROPE bestaat uit tien vertegenwoordigers van technologiebedrijven en tien vertegenwoordigers van nationale brancheverenigingen. Nieuwe bestuursleden worden voor een periode van twee jaar verkozen door de leden van DIGITALEUROPE. De Executive Board coördineert verschillende werkgroepen van leden en bepaalt de prioriteiten, standpunten en strategie binnen de organisatie.

Over Nederland ICT
Nederland ICT is de branchevereniging van de ICT-sector met ruim 550 aangesloten bedrijven. De leden zijn actief in alle lagen van de digitale economie: infrastructuur, telecom, hardware, software en dienstverlening. Daarmee is Nederland ICT dé belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de branche in volle breedte.

Company:

Nederland ICT

Partners