05-07-2017

Yourhosting en Interxion houden data veilig in Nederland met Azure Stack

Deel dit bericht

Interxion, leverancier van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten en hosting- en cloud servicesprovider Yourhosting kondigen een partnership aan. Yourhosting gaat Azure Stack aanbieden vanuit Interxions nieuwste AMS8 datacenter in Amsterdam. Daardoor is de locatie van data gegarandeerd: gebruikers van een cloudconstructie met Azure Stack bij Yourhosting weten zeker dat hun data in Nederland staat en blijft.

Azure Stack brengt Microsofts publieke cloudplatform, en al zijn voordelen naar een eigen, fysieke en veilige datacenteromgeving. Azure Stack behoort tot het topsegment aan Azure-diensten en is net zo schaalbaar en flexibel als public Azure, maar voegt daar grip op de locatie van data aan toe. Daarmee geeft Azure Stack invulling aan de toenemende vraag naar veilige hybride cloudconstructies.
Een hybride cloudconstructie biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid van de publieke cloud, met de mogelijkheid om data te verwerken in een Nederlands high-end datacenter. Die mogelijkheid is van belang vanwege de GDPR of andere wet- en regelgeving, security, compliance of soevereiniteit van de data.
Het onderhouden van een hybride constructie kan echter complex en tijds- en kostenintensief zijn, mede omdat er twee platformen onderhouden moeten worden. Azure Stack biedt hiervoor de oplossing, omdat het gebruik maakt van hetzelfde platform als public Azure. Een combinatie van Azure Stack en public Azure biedt daardoor een hybride cloudconstructie in optima forma.

Expertise
Yourhosting is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack. Het bedrijf maakt onderdeel uit van een selecte groep van drie wereldwijde Microsoft Gold Partners die het platform mogen testen en evalueren. Vorig jaar was Yourhosting naar eigen zeggen de eerste partij ter wereld die een technische demo kon geven. Daarnaast claimt Yourhosting het eerste Nederlandse bedrijf te zijn dat een volledig operationele constructie beschikbaar heeft.

Drijfveer
Valentijn Borstlap, CEO en oprichter van Yourhosting: “We zijn met Interxion in zee gegaan omdat het een Nederlands bedrijf is. Gebruikers van Azure Stack zijn er op die manier niet alleen van verzekerd dat hun data in Nederland staat, maar ook nog onder de Nederlandse wet valt. Daarnaast biedt Interxion ExpressRoute, een directe, private verbinding naar de publieke Microsoft cloud. Hierdoor zijn alle ingrediënten aanwezig voor een goed functionerende hybride cloudconstructie.”
Managing Director Michael van den Assem van Interxion Nederland: “De mogelijkheid om enterprises en IT dienstverleners te kunnen voorzien van de beste oplossingen, die worden gebouwd met vooraanstaande technologie ligt aan de kern van wat ons drijft. Een partnership met Yourhosting sluit naadloos op die drijfveer aan. Samen met deze early adopter verwachten we de digitale transformatie van Nederland een enorme boost te gaan geven.”

Zelf ervaren
Naast een Experience Center op het hoofdkantoor van Yourhosting in Zwolle, is er ook in het Interxion datacenter een Azure Stack Experience Center opgericht. Hier kunnen geïnteresseerde partijen een hybride cloudconstuctie beta-testen.

Partners