11-07-2017

Driedaagse The Perl Conference vindt plaats in Amsterdam

Deel dit bericht

Leren en praten over Perl 5 en 6. Dat is wat deelnemers tijdens The Perl Conference op 9, 10 en 11 augustus in B.Amsterdam gaan doen. De jaarlijkse conferentie over de computerprogrammeertaal, voorheen bekend als YAPC::EU, komt dit jaar naar Nederland. Ook bedenker Larry Wall zal aanwezig zijn.

De drie inspirerende dagen bestaan voornamelijk uit speeches van iconische figuren uit de Perl-wereld, razendsnelle Lightning Talks en presentaties van bezoekers. Ook kunnen bezoekers zelf programmeren in de daarvoor beschikbare werkruimtes. Buiten het reguliere programma zal er verder van alles georganiseerd worden.

De Perl conferenties zijn ooit begonnen als laagdrempelige bijeenkomsten, georganiseerd door zogeheten Perl Mongers, Perl-gebruikers en liefhebbers uit steden van over de hele wereld. Van daaruit is het verder gegroeid. De focus ligt vooral op genieten van elkaars ideeën, nieuwe concepten ontdekken en het delen van enthousiasme van programmeren met de Perl (5) en Perl 6 programmeertaal.

High-end Perl
Het thema van dit jaar is High-end Perl. Volgens auteur, spreker en Perl programmeur Curtis ‘Ovid’ Poe "cleanly written Modern Perl that excels at getting difficult tasks done with minimal effort." Veel presentaties en praatjes zullen dan ook hierom draaien. Behalve Curtis ‘Ovid’ Poe zullen ook de auteurs en Perl-programmeurs brian d foy, Matt s Trout, Damian Conway spreken. Een Perl conferentie zonder de bedenker van Perl zou niet compleet zijn. Vandaar dat Larry Wall ook een praatje zal houden.

Perl Mongers
Er kan genoten worden van de gratis koffie en lunch, de warmte van de Perl-gemeenschap en de vele etentjes en uitstapjes die door de lokale Perl Mongers worden georganiseerd. De organisatie houdt bezoekers op de hoogte via de Facebookpagina en Twitter.
Kaarten zijn tegen verschillende prijzen verkrijgbaar. Zo kan een student al voor 65 euro een kaartje kopen. Er kunnen ook via een werkgever kaarten verkregen worden voor 365 euro. Particulier betalen slechts 145 euro. De voertaal voor de conferentie zal hoofdzakelijk Engels zijn. De conferentie vindt plaats bij B.Amsterdam aan de Johan Huizingalaan 763a in Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie.

Partners