25-07-2017

Platform Internetstandaarden biedt vernieuwde Internet.nl-testwebsite

Deel dit bericht

Platform Internetstandaarden heeft een nieuw ontworpen Internet.nl-testwebsite gelanceerd. De uitgebreide uitleg op de verbeterde testwebsite geeft gebruikers meer ondersteuning om aan moderne internetstandaarden te voldoen. Het herontwerp maakt de website beter toegankelijk op mobiele apparaten en voor gebruikers met een beperking.

Volgens Gerben Klein Baltink, voorzitter van Platform Internetstandaarden, zijn sinds de eerste lancering in april 2015 meer dan 300.000 testen uitgevoerd op Internet.nl. “Meer dan 50 procent van de opnieuw geteste websites laten verbeteringen zien. We hopen dat de nieuwe, verbeterde versie van Internet.nl bezoekers nog beter zal ondersteunen bij het testen, eisen en toepassen van moderne, veilige Internetstandaarden”.
Internet.nl helpt gebruikers om te testen of hun internet up-to-date is. Gebruiken jouw website, e-mail en internetverbinding wel moderne, betrouwbare Internetstandaarden? En, als dat niet zo is, wat kun je daar aan doen?

Internet.nl is een initiatief van Platform Internetstandaarden dat de adoptie van moderne Internetstandaarden, zoals IPv6, DNSSEC, HTTPS, DMARC, STARTTLS en DANE, stimuleert. In het platform werken de volgende partijen uit de internetgemeenschap en Nederlandse overheid samen: DHPA, ECP, Forum Standaardisatie, Internet Society internationaal, Internet Society Nederland, ISPConnect, Ministerie van Economische Zaken, NCSC, NLnet, NLnet Labs, RIPE NCC, SIDN en SURFnet.
Open Netlabs/NLnet Labs is verantwoordelijk voor de technische realisatie van de Internet.nl-website. Het herontwerp is ontwikkeld door WBVB en 200OK.

Meer informatie: Internet.nl

Partners