04-08-2017

Progress kondigt Kendo UI Builder 2.0 aan

Deel dit bericht

Progress heeft de nieuwste versie van Progress Kendo UI Builder aangekondigd. Progress Kendo UI Builder is een responsieve web UI toolkit waarmee razendsnel mooie en intuïtieve web-ervaringen kunnen worden geleverd. De nieuwe release introduceert browsercompatibiliteit met Electron Shell, een uitgebreide bibliotheek van ingebouwde templates, de mogelijkheid om schermen met Blank View aan te passen en verbeterde dataconnectiviteit.

Volgens Stephan Leferink, General manager Progress Benelux, hangt het succes van een bedrijfsapplicatie tegenwoordig af van een uitdagende gebruikerservaring. “Hoewel betrouwbaarheid en schaalbaarheid een integraal onderdeel blijven van een goede prestatie, is het design van een applicatie van levensbelang voor het aantrekken en behouden van gebruikers. Met de nieuwste versie van de Kendo UI Builder toolkit kunnen onze partners en klanten snel en kosteneffectief hun Progress OpenEdge-applicaties verbeteren. Ze kunnen hierbij gebruik maken van een uitgebreide bibliotheek van UI-componenten en dataconnectiviteit voor het optimaliseren van het ontwikkelproces.”

Nieuwe features in Progress Kendo UI Builder 2.0 toolkit zijn onder andere:
• Browsercompatibiliteit met Electron
• Progress Kendo UI Builder toolkit bevat nu Electron, een opensource framework dat is ontwikkeld door GitHub
• Verbeterde dataconnectiviteit met JSDO, ODATA en REST
• Apps voorzien van data wordt eenvoudiger met de toevoeging van ODATA en REST-ondersteuning
• Extra tabellen, grafieken en page view templates
• De nieuwste UI-componenten bevatten nieuwe view templates voor Stacked Grids en Hierarchical Grid, meer dan 70 HTML5 UI’s en ondersteuning voor 12 ingebouwde thema’s
• On-demand download scriptexecutie
• Het genereren van complete Angular JS-applicaties en het geautomatiseerd laden van modules zorgen voor het sneller opstarten van applicaties

Concurrentievoordeel
“De mogelijkheid om snel software te ontwikkelen geeft organisaties tegenwoordig een concurrentievoordeel. Met de Progress Kendo UI Builder toolkit hebben we de ontwikkeltijd van onze nieuwe webapplicatie TWIN360 significant verminderd, door gebruik te maken van de voorgebouwde UI-componenten”, zegt Magnus Svensson van CGI, leverancier van informatietechnologie en bedrijfsprocesdiensten. “Progress Kendo UI toolkit stelt ons in staat om eenvoudig mooie en gepersonaliseerde gebruikersinteracties te creëren via alle kanalen en devices. Het resultaat is een garantie op een uitstekende klanttevredenheid.”

Voorgebouwde componenten
Progress Kendo UI Builder toolkit stelt ontwikkelaars in staat om de layout en content van hun webapplicaties te verfijnen met eenvoudig te gebruiken, voorgebouwde en geteste visuele componenten. Progress Kendo UI Builder toolkit minimaliseert ontwikkeltijd doordat het gebaseerd is op het populaire Progress Kendo UI framework en gebouwd op standaardtechnologieën als Angular, HTML, CSS en Javescript.

Meer informatie over de nieuwste release van Progress Kendo UI Builder toolkit en om een proefversie te downloaden, bezoek: www.progress.com/openedge/components/kendo-ui-builder of bekijk de webinar.

Partners