08-09-2017

Red Hat komt met nieuwe Ansible-oplossingen

Deel dit bericht

Red Hat, Inc., leverancier van opensourceoplossingen, introduceert nieuwe innovaties die IT-automatisering bevorderen, iets wat van steeds groter strategisch belang is voor organisaties.

Ansible is ‘s werelds meest populaire open source IT-automatiseringstechnologie voor het beheer van omvangrijke IT-omgevingen, en ontworpen om eenvoudig te adopteren, gebruiken en begrijpen. Bijna 3.000 personen uit een wereldwijde gebruikersgroep die actief is in verschillende branches leveren bijdragen aan het upstream Ansible opensourceproject met meer dan 32.000 commits. Red Hat nam in 2015 het bedrijf achter Ansible over met als doel om gebruikers te helpen de kosten te verlagen en de complexiteit te verminderen voor het inzetten en beheren van zowel cloud-native als traditionele applicaties in hybride cloudomgevingen.

Organisatiebrede adoptie van automatiseringstechnologie heeft een grote potentie voor organisaties. In een onderzoek door Freeform Dynamics in juli 2017 geeft drie van de vier respondenten de waarde aan van automatisering in relatie tot alle belangrijke aspecten van IT: “de overgrote meerderheid van de respondenten ziet automatisering als ‘zeer waardevol’ of ‘waardevol’ in de operations-cyclus, van routinematig werken en ondersteuning tot continu verandermanagement.”

Tijdens AnsibleFest San Francisco introduceert Red Hat verschillende nieuwe Ansible-innovaties die bedrijven helpen organisatiebreed te profiteren van de kracht van automatisering: van IT-activiteiten tot netwerkbeheer en alles daar tussenin:

 • Red Hat Ansible Engine, een nieuw aanbod bedoeld om het populaire Ansible automation community project de wereldwijde ondersteuning te bieden waar Red Hat om bekend staat;
 • Ansible Engine met geavanceerde netwerkautomatisering;
 • Red Hat Ansible Tower 3.2, de nieuwste versie van het enterprise Ansible automatiseringsbeheerplatform.

Aangezien organisaties onder druk staan om sneller en vaker te innoveren, moeten IT-infrastructuren de nieuwste technologie kunnen adopteren en tegelijkertijd kritieke legacy-systemen ondersteunen. Dit kan resulteren in complexe systemen die zonder automatisering moeilijk te beheren zijn. Met Red Hat Ansible Engine en Red Hat Ansible Tower, hebben organisaties nu de mogelijkheid om bestaande en uiteenlopende technologieën te verenigen in simpele en geautomatiseerde processen. Dit kan helpen om de organisatiebrede inzet van bedrijfskritische automatisering te bevorderen. Deze organisatiebrede adoptie kan belangrijk zijn voor IT-organisaties die DevOps willen implementeren, maar ook voor IT-disruptors die automatisering gebruiken om digitaal leiderschap te stimuleren.

Red Hat Ansible Engine

Met Ansible-automatisering kunnen ontwikkelaars en IT-operations teams sneller en makkelijker IT-diensten, -applicaties en -omgevingen uitrollen. Red Hat introduceert met Ansible Engine nieuwe oplossingen die voor het eerst ondersteuning bieden voor de open source Ansible-automatiseringstechnologie. De upstream Ansible-community staat bekend om de snelle innovatie, maar veel bedrijven vereisen een iets veiligere, stabiele en betrouwbare benadering. Met Ansible Engine krijgen organisaties toegang tot de tools en innovaties die beschikbaar zijn via de onderliggende Ansible-technologie, maar op een veilige enterprise manier. Ansible Engine-functies zijn:

 • Een betrouwbare set van Ansible-automatisering, -modules en -mogelijkheden;
 • 8x5 of 24x7 ondersteuning van Red Hat’s wereldwijde organisatie;
 • Alle voordelen van een Red Hat-abonnement, waaronder Open Source Assurance, Service Level Agreement (SLA) respons, reguliere product-, beveiligings- en onderhoudsupdates.

Red Hat Ansible Engine is ook beschikbaar met de nieuwe ‘networking automation’. Dit helpt om een cruciaal onderdeel van de huidige moderne infrastructuur aan te pakken. Met netwerkautomatisering kunnen netwerkoperators nu volledig ondersteunde Ansible-modules gebruiken, die intern ontwikkeld en onderhouden worden voor veel populaire netwerkapparaten. Met Ansible Engine krijgen gebruikers de mogelijkheid om ‘declarative intent’ te gebruiken om de configuratie van hun netwerkomgevingen te definiëren. Dit aanbod bevat de volledige ondersteuning voor de volgende netwerkspecifieke Ansible-modules:

 • Arista (EOS)
 • Cisco (IOS, IOS-XE, IOS-XR, NX-OS)
 • Juniper (Junos)
 • VyOS

Red Hat Ansible Tower 3.2

De eisen om IT-automatisering te beheren en effectief te schalen, nemen toe zodra organisaties de automatiseringstechnologie van Ansible gebruiken. Ansible Tower helpt IT-teams om zowel geautomatiseerde systemen effectief te beheren en automatiseren als multi-tier implementaties te optimaliseren, en voegt tegelijk betere mogelijkheden toe voor controle, beveiliging en delegatie.

Red Hat Ansible Tower 3.2 omvat verschillende waardevolle nieuwe en verbeterde functies voor IT-teams, waaronder de mogelijkheid tot:

Wereldwijd beheer:

 • Met bijgewerkte voorraadondersteuning kunnen gebruikers aangepaste weergaven maken voor het beheren van machines gebaseerd op hun attributen in zowel de publieke, private als hybride cloud;
 • Met Tower Instance groups kan capaciteit toegewezen worden aan specifieke organisaties en middelen;
 • Tower isolated nodes maken het lokaal uitvoeren van taken mogelijk op externe locaties.

Flexibeler automatiseren:

 • SCM-voorraadondersteuning stelt teams in staat om hun automatisering en infrastructuur als code te beheren;
 • Met Plugabble credentials kunnen gebruikers hun eigen credential-types definiëren, wat de integratie met third-party credential storage mogelijk maakt.

Red Hat Ansible Tower 3.2 is ook de eerste versie die gebaseerd is op het open source AWX-project, een nieuw opensourcecommunityproject dat door Red Hat wordt gesponsord. Dit stelt gebruikers in staat direct met elkaar te samen te werken en voegt functies en mogelijkheden toe om innovaties in Ansible Tower toe te voegen.

Red Hat Ansible Tower 3.2 is later deze maand via Ansible.com en de Red Hat Customer Portal beschikbaar. Ansible Engine en Ansible Engine voor Network Automation is naar verwachting vanaf begin oktober beschikbaar als een standalone product of als een onderdeel van een Red Hat Ansible Tower-abonnement.

Quotes

Joe Fitzgerald, vice president, Management, Red Hat:

“Over de hele wereld zien we veel interesse in Ansible. Grootzakelijke bedrijven zijn geïnteresseerd in stabiele en betrouwbare automatiseringstechnologieën, waarmee ze deze krachtige mogelijkheden in de gehele organisatie kunnen inzetten. Daarnaast gelden er steeds strengere eisen voor beveiliging, ondersteuning en stabiliteit naarmate automatiseringsimplementaties direct invloed hebben op missiekritieke bedrijfsapplicaties en -omgevingen. Door ons portfolio uit te breiden met Red Hat Ansible Engine en Ansible Engine voor Network Automation streven we ernaar om organisaties te helpen deze technologieën met meer vertrouwen te adopteren.”

Tags:

Automation

Company:

Red Hat, Ansible

Partners