05-11-2017

Bloomberg: softwarebedrijf Unit4 staat weer in de etalage

Deel dit bericht

Softwarebedrijf Unit4 komt, ruim drie jaar nadat het van de beurs werd gehaald, mogelijk weer in de etalage. Huidige eigenaar en investeerder Advent is bezig de mogelijkheden voor een verkoop in kaart te brengen, meldt persbureau Bloomberg op gezag van bronnen in de markt.

Unit4 is leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Ook veel zorgorganisaties werken met de softwareoplossingen, waaronder elektronische cliëntdossiers, van het bedrijf. Het bedrijf, dat kantoren heeft in Sliedrecht, Utrecht en Hengelo, werd in 2013 voor 1,15 miljard euro door Advent van de beurs gehaald. Volgens het FD had Unit4, dat zakelijke software verkoopt aan kleine en middelgrote bedrijven, het zwaar met de opkomst van het abonnementsmodel voor software. In plaats van grote deals voor de verkoop van pakketten, moeten de softwaremakers het net nu steeds meer hebben van voorspelbaardere, maar ook lagere maandelijkse inkomsten uit abonnementen.

Veiling
Advent zou een adviseur in de arm hebben genomen om te helpen bij een veiling van Unit4, die mogelijk al vroeg in 2018 kan worden afgerond. Daarbij wordt gerekend op een opbrengst van zo'n 2 miljard euro. In het jaar voor de overname door Advent was Unit4 goed voor een omzet van bijna een half miljard euro en had het bedrijf wereldwijd ruim 4000 mensen in dienst.

Tags:

Markt

Company:

UNIT4

Partners