14-11-2017

The Scrum Guide krijgt update

Deel dit bericht

Scrum co-auteurs Ken Schwaber en Jeff Sutherland brengen een update uit van de The Scrum Guide om flexibiliteit en duidelijkheid binnen het Scrum-raamwerk te bevorderen. De bijgewerkte gids wil duidelijkheid verschaffen over miscommunicaties van het raamwerk en beter inzicht geven in adaptatie van Scrum.

Volgens Ken Schwaber is er, naarmate nieuwe technologieën en werkwijzen zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld, een misvatting ontstaan ​​dat Scrum rigide is en deze veranderingen zullen dat oplossen. “Scrum is echt een empirisch proces dat niets voorschrijft en aanpasbaar is door de teams die het gebruiken. U zult niet langer zinnen als 'er zijn geen uitzonderingen' vinden in deze handleiding. We kijken uit naar hoe de community deze update zal omarmen."

De Scrum-gids is de definitieve beschrijving door Schwaber en Sutherland van de Scrum-methode. Volgens de gids is Scrum een ​​raamwerk dat wordt gebruikt bij de aanpak van complexe problemen, om productief en creatief producten van de hoogst mogelijke waarde te leveren. De gids is voor het laatst bijgewerkt in juli 2016, toen Schwaber en Sutherland vijf waarden van Scrum aan de gids toevoegden: moed, focus, toewijding, respect en openheid.

Bekijk hier de update van de Scrum Guide als PDF.

Tags:

Scrum

Company:

The Scrum Guide

Partners