28-12-2017

AnylinQ Group leidt consultants op tot Scrum master

Deel dit bericht

AnylinQ Group, een in Leusden gevestigde specialist op het gebied van datamanagement, heeft haar consultants een uitgebreide Scrum-training aangeboden. Dit initiatief werd enthousiast opgepakt en inmiddels hebben alle 88 consultants van AnylinQ en het in mei overgenomen TenICT de training gevolgd.

Het is een strategische keuze van AnylinQ Group om de consultants een Scrum-training aan te bieden. Hiermee voldoet het bedrijf aan concrete dan wel latente vraag uit de markt en stelt het consultants in staat beter te adviseren in lijn met de gewenste werkwijze van de klant. AnylinQ heeft kennisontwikkeling altijd belangrijk gevonden en investeert nu meer dan ooit in training en opleiding van haar personeel.

Dennis Kuipers, CEO van AnylinQ: “We hadden al kennis van Scrum in huis en zien het als een waardevolle methodiek. Nu Scrum steeds meer geaccepteerd en gebruikt wordt, hebben we ervoor gekozen al onze consultants deze opleiding aan te bieden. Op deze manier kunnen zij hun kennisniveau en expertise verrijken. Bovendien komt het de kwaliteit van het geleverde werk natuurlijk ten goede en maakt het onze organisatie bestendig voor verdere groei.”

Na de Scrum-training weten AnylinQ consultants wat de rollen en taken zijn van de Scrum master, key users en de Product Owner en weten ze hoe een sprint eruit ziet en hoe ze taken daarin moeten inplannen. Naast de rol van projectleider kunnen ze nu ook optreden als Scrum master. De Scrum-training die de consultants volgden bestaat uit drie avondtrainingen van in totaal 16 uur. Alle consultants van AnylinQ hebben inmiddels de training gevolgd en begin 2018 zullen de laatsten zich certificeren.

Tags:

Scrum

Company:

AnylinQ Group

Partners