12-12-2017

Microsoft levert gratis preview van Quantum Development Kit

Deel dit bericht

Microsoft publiceert een gratis preview-versie van haar Quantum Development Kit, die de programmeertaal Q#, een quantum computing-simulator en andere bronnen bevat voor mensen die willen beginnen met het schrijven van applicaties voor een quantumcomputer. De programmeertaal Q# is speciaal ontwikkeld voor quantumcomputing.

De Quantum Development Kit, die Microsoft voor het eerst aankondigde tijdens de Ignite-conferentie in september, is bedoeld voor ontwikkelaars die graag willen leren programmeren op quantumcomputercomputers. De Quantum Development Kit is diep geïntegreerd in Visual Studio en is ontworpen om te werken met een lokale quantumsimulator. Deze simulator is ook uitgebracht als onderdeel van de kit, die ongeveer dertig logische qubits quantumcomputervermogen kan simuleren met behulp van een laptopcomputer. Daardoor kunnen ontwikkelaars quantumcode en testprogramma's debuggen op kleine exemplaren, direct op hun eigen computer. Voor grotere quantumuitdagingen biedt Microsoft een op Azure gebaseerde simulator die meer dan veertig logische qubits aan rekenkracht kan simuleren.

Naast de kit stelt Microsoft ook een uitgebreid pakket met documentatie, bibliotheken en voorbeeldprogramma's beschikbaar, om gebruikers de achtergrond te geven die nodig is om te beginnen met aspecten van computers die uniek zijn voor quantumsystemen, zoals quantumteleportatie. Dat is een methode om veilig informatie te delen tussen quantum computing-bits, of qubits, die verbonden zijn door een quantumtoestand die verstrengeling wordt genoemd.
Met de kit kunnen mensen applicaties maken die nu op de quantumsimulator kunnen worden uitgevoerd, en diezelfde apps zullen uiteindelijk ook werken op een topologische quantumcomputer, die Microsoft momenteel aan het ontwikkelen is voor quantumcomputing voor algemene doeleinden.

De Quantum Development Kit maakt deel uit van het plan van Microsoft om een ​​robuust, volwaardig quantumcomputersysteem te bouwen, dat alles omvat, van quantumcomputing-hardware tot de volledige softwarestack. De onderzoekers van het bedrijf werken ook aan projecten gericht op cryptografie en beveiliging in een quantumcomputing-wereld.

Download hier de Quantum Development Kit.

Meer informatie: Microsoft

Partners