19-02-2018

Software AG benoemd tot leider in IoT Application Enablement

Deel dit bericht

Software AG is door onderzoeksbureau MachNation benoemd tot 'leading vendor' in de IoT Application Enablement Scorecard van 2018. MachNation heeft 21 IoT-vendoren onderzocht; de toekenning heeft Software AG te danken aan het Cumulocity IoT-platform.

Cumulocity IoT is een Application Enablement Platform, ook wel een AEP genoemd. Deze platformen zijn een belangrijke schakel in Internet of Things omgevingen, omdat ze zorgen voor een snellere time to market en een betrouwbaarder, veiliger en kwalitatiever aanbod van IoT-producten en -diensten.

Operational technology
Bedrijven die gebruik maken van het Cumulocity IoT-platform hebben de volledige vrijheid in de manier waarop ze IoT-producten en -diensten ontwerpen, ontwikkelen, inzetten en upgraden. Het platform kan worden ingezet in de cloud, on premise of in hybride omgevingen en bestaat uit verschillende voor-geconfigureerde onderdelen, waaronder Condition Monitoring, Predictive Maintenance en Track & Trace. Ook is het eenvoudig om apparaten en sensoren in een IoT-omgeving te beheren. Daarmee brengt Cumulocity de werelden van IT en operational technology (OT) samen.

AEP’s zijn volgens de auteurs van het rapport een belangrijke schakel in Internet of Things-omgevingen. “Organisaties die gebruik maken van een AEP hebben over het algemeen een concurrentievoordeel, dankzij een snellere time to market en een betrouwbaarder, veiliger en kwalitatiever aanbod.”

On-platform-features
Dima Tokar, mede-oprichter en hoofdanalist van MachNation: “Bedrijven die AEP-leveranciers met elkaar vergelijken, doen er goed aan zich te baseren op vier criteria: niet alleen de functionaliteiten die een AEP biedt, maar ook de mate waarin de oplossing is toegespitst op de wensen en eisen van developers, de flexibiliteit en schaalbaarheid van de oplossing en tenslotte de partnerstrategie en het platform-ecosysteem van een AEP. In ons onderzoek kwam Cumulocity IoT naar boven als een hele effectieve suite van interfaces waarmee bijna alle aspecten van een IoT-omgeving kunnen worden beheerd. Cumulocity IoT is geschikt voor zowel kleinere als grotere spelers. Met het platform kunnen organisaties on-platform-features snel en schaalbaar inzetten. Hierdoor is het eenvoudig om snel een IoT-platform op te zetten, maar ook op de langere termijn te onderhouden.”

Voortdurend in ontwikkeling
Bernd Gross, Senior Vice President, IoT and Cloud bij Software AG, is erg trots op deze erkenning. “Het unieke aan Cumulocity is dat het platform de mogelijkheid biedt om snel en op kleine schaal te starten met cloudgebaseerde IoT-projecten. Als organisaties verder zijn en de complexiteit van een IoT-omgeving groter wordt, dan kan Cumulocity moeiteloos met de organisatie meegroeien. Dit biedt organisaties de kans om IoT-innovaties aan te laten sluiten bij het tempo van hun klanten; of het nu gaat om het efficiënter maken van productieprocessen of het verbeteren van klantinteractie. Cumulocity wordt voor het vierde jaar op rij genoemd als leider, dat laat zien dat het IoT-platform voortdurend in ontwikkeling is. We blijven het platform voortdurend uitbreiden met nieuwe, krachtige features.”

MachNation IoT Application Enablement Scorecard 2018.

Partners