05-06-2018

AWS kondigt beschikbaarheid van Amazon Neptune aan

Deel dit bericht

Amazon Web Services heeft Amazon Neptune aangekondigd, een snelle, betrouwbare en volledig beheerde graph database service.

Amazon Neptune slaat efficiënt sterk verbonden gegevens, waardoor ontwikkelaars geavanceerde, interactieve graphapplicaties kunnen maken die miljarden relaties met milliseconden latency kunnen doorzoeken. In de preview gebruikten klanten Neptune om sociale netwerken, recommendation engines, fraudedetectie, kennisgraphs, toepassingen voor het ontdekken van geneesmiddelen en meer te bouwen. Amazon Neptune kent geen vooraf te betalen kosten, licenties of verplichtingen; klanten betalen alleen voor de Neptune resources die ze gebruiken.

De query processing engine van Amazon Neptune is geoptimaliseerd voor zowel de graphmodellen Property Graph en W3C's RDF, en de bijbehorende query-talen, Apache TinkerPop Gremlin en RDF/SPARQL. Hierdoor hebben klanten de flexibiliteit om de juiste benadering te kiezen op basis van hun specifieke graph use case. Naarmate de data van een klant toenemen, wordt de Neptune-opslag automatisch geschaald, zonder downtime of achteruitgang van prestaties. Continu worden de data op Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) voor backup opgeslagen.

Amazon Neptune is beschikbaar in de regio's US East (N. Virginia), US East (Ohio), US West (Oregon) en EU (Ierland) en zal komend jaar in extra regio's beschikbaar komen.

Meer informatie: Amazon Neptune

Company:

AWS, Amazon

Partners