25-09-2018

Centric implementeert Omnichannel Retail Suite bij Coop

Deel dit bericht

Coop kiest voor de aanschaf en implementatie van de Omnichannel Retail Suite van Centric. De snelgroeiende supermarktorganisatie zocht voor het verbeteren van de klantbeleving en de operationele processen in de winkel naar een nieuw kassa-en betaalsysteem.

Na een gedegen selectietraject is de keuze op de Omnichannel Retail Suite van Centric gevallen. Centric levert naast de software ook de benodigde randapparatuur en alle bijbehorende supportdiensten.

Omnichannel Retail Suite
De Omnichannel Retail Suite is een bewezen omnichannel kassa- en betaalsysteem. Met deze complete oplossing verbindt Coop haar on- en offline kanalen. Ook kiest zij hiermee voor een hoogwaardige serviceverlening en een vlotte check-out. De mobiele betaalmogelijkheden verbetert de winkelervaring voor consumenten. Bovendien maakt de Omnichannel Retail Suite data realtime beschikbaar voor SAP HANA. Hierdoor beschikken alle ruim 270 Coop-winkels in het land en het Servicekantoor in Velp altijd over actuele gegevens.

Managed Services for Retail
Met Managed Services for Retail biedt Centric retailers de mogelijkheid zich op hun kerntaken te richten. Voor Coop verzorgt Centric de levering en uitrol van de benodigde hardware, dienstverlening en de beheer- en supportdiensten. Met de keuze voor Centric heeft Coop voor de volledige winkelautomatisering één aanspreekpunt. Dit maakt zaken doen eenvoudig en overzichtelijk.

Investeringen in winkelbeleving
Coop investeerde de afgelopen jaren fors in de kwaliteit van haar fysieke winkels om de winkelbeleving van de klant te verbeteren. Daarnaast werkt de supermarktorganisatie flink aan haar webshop. Online bestellen en thuisbezorgen is inmiddels vanuit bijna alle Coop-filialen mogelijk, net als bij een groot aantal winkels van zelfstandig ondernemers.

Financieel directeur Herco Boer: “Het nieuwe kassa- en betaalsysteem sluit beter aan bij de huidige ontwikkelingen in betaalmogelijkheden. Na de succesvolle implementatie van SAP HANA faciliteren we met deze stap opnieuw onze strategie voor de toekomst. Coop groeit hard door en heeft in Centric een stevige partner gevonden om onze doelstellingen te realiseren.”

Tags:

ICT, Retail, Sap Hana

Company:

Centric, Coop

Partners